Tips voor het huren of kopen van een appartement in Boedapest

Jos Deuling,  zaterdag 23 juli 2016

”Centrum

In Boedapest kun je voor een aantrekkelijke prijs een appartement huren of kopen. De prijzen zijn erg laag vergeleken met Nederland en Belgie. Maar je moet wel oppassen voor koopjes. Als een appartement echt goedkoop is dan is dat vaak ook met een goede reden:

  • Het appartement is oud en niet gerenoveerd. Er kunnen allerlei verborgen gebreken zijn die veel geld kosten om te repareren. De buitenkant kan er best aardig uitzien maar als de waterleiding bijvoorbeeld barst dan heb je een groot probleem.
  • Het appartement ligt in een slechte buurt. Zelfs nabij het stadscentrum zijn er straten waar je ‘s nachts beter niet kunt vertoeven.
  • Als je een appartement koopt in een uitgaansbuurt doe je ‘s nachts geen oog dicht door het lawaai van dronken mensen die feestvieren en praten en schreeuwen.
Het westelijk deel van Boedapest, het districht Buda, is veel prettiger om in te wonen en het is redelijk dichtbij het centrum van de stad. De huizenprijzen zijn in Buda wel wat hoger.

Als je in Boedapest op zoek gaat naar een appartement dan kun je het beste een lokale makelaar inschakelen. Een lokale makelaar kent de markt en weet waar je lekker kunt wonen en waar je juist moet oppassen voor bijvoorbeeld zakkenrollers. Denk dus niet na een blik op de kaart dat District XYZ lekker dicht bij het centrum is en dat je daar wel een appartement kunt huren of kopen. Als je als Nederlander of Belg iets moois wilt hebben in een veilige buurt, op enige afstand van het centrum en met goeie openbaar vervoer verbinding, dan kun je beter niet kijken naar woningen die minder dan 300.000 ft/m2 kosten of waar de huurprijs onder de 2.500 ft/m2 ligt. In het centrale deel van Budapest en in heel Buda betaal je al gauw 350.000 ft/m2 voor een kwaliteitswoning. Maar het ligt natuurlijk ook aan de eisen die je zelf stelt.

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Huisje aan de rand van een Hongaars dorp
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Hongarije. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars aan het Balatonmeer, in Pecs en en overige Hongaarse regio's. 

Roter und silberner Zug Dit artikel biedt uitgebreide tips en handleidingen voor een soepele verhuizing naar Hongarije. Leer meer over registratievereisten, auto-import en omgaan met pensioenen en zorgverzekeringen. Begrijp ook de wetten die van toepassing zijn op gepensioneerden en langdurig ingezetenen, en de rechten die u verkrijgt na vijf jaar ononderbroken verblijf. 
More articles