1353 Properties for Sale in Aquitaine

(€) 875000,  Rouffignac de Sigoulès,  Aquitaine
(€) 2415000,  Bergerac,  Aquitaine
(€) 2184000,  TOURNON D'AGENAIS,  Aquitaine
oud raam frankrijk
Veel Nederlanders zijn de afgelopen jaren naar Frankrijk geemigreerd. Een aantal emigrés heeft hun ervaringen op papier gezet. De bekendste emigrant is de Franse wijnboer Ilja Gort van Leven als Gort in Frankrijk. Er zijn gelukkig veel interessante en vooral ook humoristische boeken te koop. In deze post heb ik een selectie gemaakt uit het grote aantal boeken die verschenen zijn over emigreren, wonen en werken in Frankrijk. Pagina voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2020.
Molen Bretagne
Meer dan 85 zorgvuldig geselecteerde links over wonen en werken in Frankrijk. Verdeeld over meer dan 15 categorien : Verhuizen, Werken, Starten van een bedrijf, Een huis zoeken, Kosten levensonderhoud, Openbare nutsvoorzieningen, Gezondheidszorg, Huisdieren, Etiquette en gebruiken, Frans leren, Geld- en bankzaken, Belastingen, Openbaar Vervoer, Rijbewijs, Importeren Auto, Vakantie in Frankrijk, Klimaat en Milieu, Eten, Blogs en Ik Vertrek.

Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Frankrijk boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Frankrijk, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Franse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.
Op het Franse platteland
Zie je door de bomen het bos niet meer? Op de speciale HuisFrankijk pagina op Facebook, Twitter en Pinterest vind je een dagelijkse selectie van interessante koopwoningen in Frankrijk. Daarnaast ook aandacht voor de sociale geschiedenis van Frankrijk en artikelen over kopen en wonen in Frankrijk.
Calculator
Op Internet is veel informatie te vinden over belastingen in Frankrijk. Zoveel informatie dat je al gauw de draad kunt kwijtraken. Ik heb daarom een aantal informatieve websites bij elkaar gezocht en heb de informatie per onderwerp gegroepeerd. De links naar de websites zijn voor het laatst gecontroleerd op 3 januari 2020. Ik heb links opgenomen naar pagina’s met een korte beschrijving en naar pagina’s met een uitgebreide beschrijving. Een aantal links verwijzen naar Engelstalige pagina’s.