Spaanse banken verkopen huizen uit bankbeslag tegen dumpprijzen

Jos Deuling,  zaterdag 18 augustus 2012

De huizenprijzen op het zullen de komende maanden verder dalen. zijn van plan de enorme voorraad aan in beslag genomen huizen te verkopen tegen dumpprijzen. In Portugal voorspellen deskundigen een daling van de prijzen met 15%. Mensen die goedkoop een huis willen kopen in Spanje of Portugal kunnen nu profiteren van de sterke daling van verkoopprijzen.

De Spaanse bank BBVA wil haast maken met de verkoop van zijn onroerend goed portfolio, desnoods via een forse prijsverlaging. De bank heeft voor bijna 9 miljard euro aan vastgoed in de boeken waaronder veel half afgebouwde woningen en bouwpercelen. Het vastgoed is afkomstig van projectontwikkelaars die na het instorten van de Spaanse huizenmarkt hun leningen niet konden terugbetalen. De banken zijn via een bankbeslag eigenaar geworden van het vastgoed.

Sabadell kocht eerder dit jaar voor een symbolisch bedrag de failliete bank Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Het vastgoed van de CAM gaat Sabadell nu dumpen op de Spaanse huinzenmarkt. Nieuwbouw woningen bijvoorbeeld met een korting van 38%. Een andere grote bank, Santander, heeft de prijzen al laten zakken met 35% tot 45%. Het komt de laatste tijd zelfs voor dat moeilijk verkoopbare huizen van de hand gaan met kortingen tot 70% .

Strand 
Costa Blanca

De huizenprijzen in Spanje zijn sinds de piek begin 2008 gemiddeld gedaald met ongeveer 25%. Deskundigen verwachten een verdere daling van 10%. Omdat de Spaanse economie er slecht voor staat staan de huizenprijzen extra onder druk. De recessie en de sterke bezuinigingen in Spanje kunnen ervoor zorgen dat de prijzen verder zullen dalen. Spanje wordt zwaar getroffen door de Euro-crisis.

In Portugal is het beeld niet anders. De Portugese economie krimpt dit jaar met ongeveer 3.7%. De huizenprijzen in Portugal zullen 2012 met 15% dalen. Als we kijken naar de piek in 2008, dan zijn de huizenprijzen in Portugal nu al 28% gedaald.


Uitzicht op het witte stadje Colmenar in de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Veld met bloemen Lees hier wat je moet controleren en verrekenen op het moment dat je de koopakte tekent bij de Spaanse notaris. Het moment van tekenen is het moment dat je alles moet verrekenen. 
More articles