Direct van de eigenaar - Landgoed met nieuwbouw boerderij in klassieke bressaanse stijl op 10ha  € 495000

Description

Te koop in de Bourgogne van de eigenaar: Domaine de l’Étoile du Matin, een landgoed van 10 ha met een in de originele Bressaanse stijl herbouwde boerderij met bijgebouwen. Van de oorspronkelijke weilanden zijn 3 ha tot landschapspark omgetoverd, de overige zijn hooilanden. Het ligt 200 m van de weg af. Er is nagenoeg geen straatverkeer, en de enkele buren worden door bosschages aan het zicht onttrokken. Er is een treinstation op 10 km, een TGV op 80 km, de autoroute op 12 km. Het toeristische stadje Louhans ligt op 10 km afstand. Het is een streekcentrum met alle daarbij horende voorzieningen. Lons-le-Saunier, hoofdstad van de Jura, ligt niet veel verder.

De boerderij is zoals alle oude Bressaanse boerderijen noord-zuid georiënteerd. Aan de lange oost- en westzijden zijn over de hele lengte brede veranda’s (resp. 53 en 39 m2), die als uitbreidingen van het woonhuis fungeren. Daar is ook een windvrije buitenstookplaats met barbecue. Verderop in het park is een open kampvuurplaats. De bomen leveren meer dan genoeg brandhout. In 2001 is de oorspronkelijke boerderij verbrand, en is een nieuwe boerderij geheel in de originele stijl gebouwd met eiken dakspanten en vakwerkmuren, en met het oorspronkelijke muur- en grondplan. Het hoofdgebouw is het woonhuis en bestaat grotendeels uit één grote ruimte over twee verdiepingen. De begane grond is 117 m2, de mezzanine 43 m2. De badkamer, de bijkeuken en de twee toiletten zijn afgescheiden. Beneden is er een tegelvloer (bourgondisch rood) in alle ruimtes, op de mezzanine een eucalyptushouten vloer (van een roodbruine kleur). De mezzanine is over de ene helft van de benedenverdieping gebouwd, de andere helft is een vide: daar kijkt men aan tegen de dakconstructie op zeven meter hoogte. Ook boven het kabinet van 13 m2 met het trappenhuis is een vide. Naast het trappenhuis is een eenvoudige badkamer van 8 m2 met bad, douche en lavabo. Middenin de leefruimte staat de tot de nok oprijzende bakstenen schoorsteen met rookkanalen voor twee houtkachels. Aan de zuidmuur is de keuken van 15 m2, met een scheidingsmuur maar met open doorloop. Daarnaast is een bijkeuken van 9 m2 met plaats voor alle machines, en daarom zijn de twee deuren ervan qua geluid geïsoleerd. Vanuit de bijkeuken komt men in een toilet. Een tweede toilet is op de mezzanine. Alle ramen hebben dubbel glas. De buitenmuren zijn dik geïsoleerd. Het eikenhouten dak is tussen beschot en pannen geïsoleerd. De mezzanine (43 m2) is van de beide vides gescheiden door een balustrade, en krijgt licht door drie grote Velux-ramen. Er is een groot tweede toilet.

In 2005 is een atelier gebouwd in twee verdiepingen van elk 59 m2. Beneden wordt nu gebruikt als werkplaats, maar daar is ook een natte hoek (douche, lavabo, toilet) afgescheiden, en er staat een forse houtkachel. Boven zijn nu de slaapplaatsen voor gasten. Ook daar is heel veel ruimte voor opslag. Bijzonder zijn de originele hangende kasten voor boeken en ordners.

In het parkgedeelte is er alles aan gedaan om het uitzicht, de rust en de stilte te bewaren. Er is een vijver van 1.000 m2 met een eiland. Het gehele terrein is begrensd door hoog opgroeiende struiken en boompartijen. Het hooiland is glooiend en wordt doorsneden door een beekje, ’s zomers droog en ’s winters bruisend. Verder bevinden zich op het terrein twee blokhutten. In het woonhuis is elektrische vloerverwarming in alle ruimten, benevens twee houtkachels. In het atelier is een houtkachel. In 2004 zijn alle moderne voorzieningen aangebracht zoals vloerverwarming, ingebouwde leidingen voor water, elektriciteit, telefoon, CO2-melder, een satellietschotel en een tv-antenne, een moderne septic buitentank. Beide veranda’s hebben schijnwerpers met bewegingsmelders. Ook het goed geïsoleerde atelier heeft overal dubbel glas. De totale woonoppervlakte inclusief de veranda's is 370 m2, zonder 280m2. Het terrein is ruim 100.000m2 (10 ha). Verkoop zonder Franse makelaar. Alle Franse huizen op Immogo worden aangeboden zonder tussenkomst van een Franse makelaar.

 
Description

Characteristics

General
Property type
Farmhouse
Price (€)
495000
Location
Montagny-près-Louhans
Reference number
nl-3185
Views
409
Interior
Living space (m²)
> 250 m²
No. of bathrooms
2
Financial
Price range
€ 300.000 - 500.000

Kaart