Markant woonhuis met gastenhuis en schitterend uitzicht  € 165000

Description

Dit huis ligt ten zuiden van de bedevaartstad Vezelay te midden van een prachtig coulissen landschap. Een comfortabel woonhuis met een apart, recent gerestaureerd, gastenhuis.

Via de voordeur komt u in de ruime woonkeuken. De keuken is voorzien van alle apparatuur; een oven, elektrische fornuis, vaatwasser,2 x koelkast en een grote vrijstaande vriezer. Het eetgedeelte biedt ruimte aan een groot gezin.

Via de keuken komt u in de gang waar zich een toilet, badkamer en “bezemkast” bevindt en de trap naar de verdieping.

Rechts in de gang is de ingang naar de ruime woonkamer. Deze woonkamer heeft een mooie schouw met openhaard en aan beide zijden openslaande deuren die uitkomen op het terras aan de voorzijde en respectievelijk het terras aan de achterzijde van de woning. Door de dubbele terrasdeuren deuren heeft de ruimte veel lichtinval.

Vanaf het terras aan de achterzijde heeft u een schitterend uitzicht over het glooiende landschap van de Morvan.

Weer terug in de gang bereikt u via een mooie houten trap de verdieping. Hier bevinden zich twee grote, één kleinere slaapkamer en zeer praktisch, een tweede badkamer met wastafel, douche en toilet.

Het huis is geheel voorzien van dubbel glas en heeft een CV installatie en is dus ook prima geschikt voor permanente bewoning. Het terras loopt van voor naar achter rond het huis zodat er altijd wel een zon of schaduwplek te vinden is.

Naast deze woning ligt een aangebouwde, grote garage en een bergruimte voor het tuingereedschap. Het gehele huis is onderkelderd, wat 4 grote gescheiden kelderruimtes oplevert.

Op hetzelfde terrein, maar op wat afstand van het “hoofdhuis”, ligt een schattig gastenhuis. Dit voormalige bakkershuisje is omgetoverd tot een echt Hans en Grietje huisje.

U valt met de deur in huis en komt binnen in de supergezellige leefruimte, met zithoek, eetgedeelte en keuken. Echt smaakvol gerestaureerd met behoud van de originele details zoals tomettes vloer en balkenplafond. Ook hier is de keuken volledig maar wat bescheidener ingericht.

Op de b.g.g. bevindt zich ook nog een toilet.

Op de verdieping bevinden zich twee bescheiden slaapkamers en een keurige nieuwe badkamer.

Ook onder dit huis een schitterende zgn. “ cave voutée” , een gewelfde kelder.

Achter dit huis ligt een tuin waarvandaan u het uitzicht deelt met het grote huis. Een heerlijk onderkomen waar u graag nog een weekje bij zou boeken als het gehuurd zou hebben.

Aan de andere kant van het grote huis ligt ook nog een mooi stenen huisje wat nu in gebruik is als werkplaats. Ook dit zou kunnen worden omgetoverd tot een bescheiden gastenhuis of gewoon als werkplaats of atelier kunnen dienen.

Van beide huizen is de elektrische installatie recent vernieuwd en het kleine huisje is voorzien van een nieuwe septische installatie.

Het geheel ligt in een klein dorpje maar met voldoende afstand tot de buren om uw privacy te garanderen. De toegangsweg is voor bestemmingsverkeer en niet doorgaand.

Op loopafstand van het huis vindt u het prachtige kasteel van Bazoches.

Voor de boodschappen ligt Corbigny op een kwartier rijden en Lormes op ongeveer 10 minuten.

Kortom een volwassen woonhuis met leef-keuken, salon, drie slaapkamers en twee badkamers en een grote kelder. Een gastenhuis meteen grote leefruimte, twee slaapkamers en een badkamer. Een ruime garage, berging en atelier.

 

Description

Characteristics

General
Property type
House
Price (€)
165000
Location
BAZOCHES
Reference number
HV5185NM
Website
Views
33
Interior
Living space (m²)
100 - 150 m²
No. of bedrooms
4 +
No. of bathrooms
3 +
Financial
Price range
€ 100.000 - 200.000