Buy to Let in Italië

Faustina Rossi,  zaterdag 14 december 2019

Toscaans landschap 

‘Buy to Let’ betekent ‘Kopen om te verhuren’. Sommige eigenaren van een vakantiewoning in Italië verhuren hun woning om de lopende kosten te dekken. Verhuren om je kosten te dekken is vaak niet zo moeilijk. Maar als je een inkomen wil genereren met het verhuren van je woning dan komt er veel meer bij kijken.

Een huis met een eigen zwembad is veel gemakkelijker te verhuren dan eentje zonder zwembad. Als je koopt om te verhuren dan is een eigen zwembad gewoon noodzakelijk. Het onderhoud van een zwembad kost geld maar je kunt de huurprijs van de woning wel met een factor 2 vermenigvuldigen.

De huurdersmarkt valt uiteen in stelletjes, kleine gezinnen en grote groepen. Een familiewoning met 3 slaapkamers is ideaal voor gezinnen. Als je een inkomen wil genereren dan moet je je richten op grotere groepen en bijvoorbeeld een B&B of een huis met 12-16 slaapplaatsen kopen.

Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven waar je je woning kunt aanbieden. Bij de grotere verhuurbedrijven heb je meer kans je woning voor een langere periode te verhuren. Nadeel is wel dat je vaak niet meer zelf kunt bepalen wanneer je zelf je woning wilt gebruiken. Grotere verhuurbedrijven steken vaak ook de helft van de opbrengst in eigen zak. Kleinere verhuurbedrijven zullen niet continu huurders vinden. Je zult dan ook zelf actief de markt op moeten, via een eigen website of door te adverteren op , of andere grote websites. Als je geen gezeur wilt hebben kun je het beste alles uitbesteden aan een groot verhuurbedrijf.

In de populaire toeristische centra in Toscane en rond de Italiaanse meren heb je veel concurrentie. Hou daar rekening mee.

In Zuid-Italie loopt het verhuurseizoen van Pasen t/m Oktober. Het hoogseizoen van Juli t/m September met Augustus als uitschieter. In Noord-Italie is het seizoen wat korter maar een woning in de buurt van een skipiste kun je ook in de wintermaanden verhuren.

Om meer kans te maken om je vakantiewoning te verhuren moet je niet op het interieur en de voorzieningen bezuinigen. Zorg ervoor dat alle basisvoorzieningen goed geregeld zijn, dat alles er netjes en goed verzorgd uitziet. Geen goedkope tuinstoelen in de keuken zetten bijvoorbeeld maar gewone nette en comfortabele stoelen. Als je je woning via een verhuurorganisatie verhuurt dan kunnen zij je wel tips geven over wat er minimaal in de woning aanwezig moet zijn.

Mensen willen tegenwoordig altijd de beschikking hebben over Internet. Een woning zonder Internet is een stuk lastiger te verhuren. Naast een zwembad is een snelle Internet verbinding ook belangrijk. Als je geen vaste Internet verbinding hebt via de kabel, zorg dan voor een key waarmee de huurder via Wifi kan inloggen op het Internet.

Over de huurinkomsten moet je belasting betalen in Italië. Als je de woning meer dan 30 dagen verhuurt, dan moet je dit doorgeven aan het Italiaanse belastingkantoor. In het huurcontract moeten gegevens van het kadaster opgenomen worden en je moet ook een copie van het energie label van de woning toevoegen. Doe je dat niet dan krijg je een boete.
Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

italiaanse rode wijn Italië staat bekend om geconcentreerde, rustieke wijnen. Het land worden opgedeeld in 3 klimaten. Noord-Italië heeft een koel klimaat. De wijnen hebben een hoge zuurgraad, en aroma’s van fruit en kruiden. Midden-Italië heeft een warm klimaat de wijnen hebben een hoge zuurgraad en aroma’s van rijp fruit, leer en klei. Zuid-Italië en de eilanden hebben een heet klimaat. Deze wijnen zijn middelzuur en hebben aroma’s van zoet fruit en leer. Pinot Grigio, Sangiovese en Nero d’Avalo zijn Italia 
More articles