Comfortabel vrijstaand woonhuis met ruim 0,7 ha grond en prachtig uitzicht, São Martinho da Cortiça, Arganil  € 335000

Omschrijving

Wat is het? Dit vrijstaande woonhuis is 2011 herbouwd op de basis van een oud woonhuis. Gekozen is voor herbouw om de kwaliteit en het comfort te kunnen garanderen. Bij de herbouw is gekozen voor lichte materialen en grote ramen waardoor het prachtige uitzicht goed tot zijn recht komt. Het woonhuis bestaat uit twee verdiepingen van elk ongeveer 125 m2. Op de begane grond zijn een ruime hal, een woonkamer, een ingerichte keuken, een slaapkamer en suite, een gang met opslagruimte en een gastentoilet. Via een brede trap wordt de eerste verdieping bereikt waar zich drie slaapkamers en suite bevinden, alle drie voorzien van ingebouwde kasten. De slaapkamers hebben toegang tot een veranda. Er is een ruime overloop die toegang geeft tot een overdekt terras dat in verbinding staat met de veranda van de slaapkamers. Hoe zijn de voorzieningen? Het huis is gebouwd volgens de normen van die tijd: de ramen zijn voorzien van dubbelglas en de kozijnen hebben een koudebrugonderbreking. De muren en het dak zijn geïsoleerd. Leidingwater en elektriciteit zijn aangesloten. Internet is te verkrijgen via glasvezel die al langs de weg loopt. Voor afvoer is er een septic tank. Warm water wordt verkregen via een zonneboiler met elektriciteit als backup. Er is centrale verwarming via een pelletkachel. De leidingen voor airconditioning zijn voorbereid. Is er buitenruimte? Het woonhuis ligt op een grondstuk van ruim 7.000 m2. Rond het huis is het vlak en is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld een zwembad aan te leggen. In de buurt van het huis groeien enkele fruitbomen zoals een sinaasappel, appel, perzik, kaki en diverse olijfbomen. Op de rest van de grond groeien onder andere eiken, hazelaars en kleine kastanjebomen. Op de grond staan nog een paar oude bijgebouwen van natuursteen waarvan in eentje een oude broodoven huist. Bijzonderheden? Vanuit het huis en de tuin is er prachtig uitzicht op de bergen. Het uitzicht is gericht op het zuidwesten maar het huis heeft een algeheel goede zonligging. Voor mensen die een instapklaar huis willen en zich vooral willen focussen op het herinrichten van de buitenruimte kan dit een prachtige kans zijn.  
Waar is het? Dit eigendom ligt ongeveer 5 km van het dorp São Martinho da Cortiça en is bereikbaar via een verharde weg. Dit dorpje heeft wat kleine commercie waaronder café, bakker, pizzeria, apotheek en kruidenierswinkel. Op ongeveer 10 km ligt Arganil. In deze centrumgemeente zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig zoals winkels, supermarkten, postkantoor, banken, restaurants, artsenpraktijk, scholen, bibliotheek en weekmarkt. Coimbra is ongeveer 45 km rijden.  
Omschrijving

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Woning
Prijs (€)
335000
Plaats
São Martinho de Cortiça
Referentienummer
1106SMC
Views
35
Interieur
Woonoppervlak (m²)
150 - 250 m²
Verdiepingen
2
Kamers
woonkamer  -  gesloten keuken  -  bergruimte
Slaapkamers
4 +
Badkamer(s)
3+
Toilet(ten)
3+
Voorzieningen
Extra's
ligbad
Keukenapparatuur
electrisch fornuis  -  oven  -  koelkast  -  afwasmachine
Verwarming
centrale verwarming
Nutsvoorzieningen
electra  -  water  -  kabel  -  septic tank
Exterieur
Tuin
achtertuin  -  terras  -  bijgebouw(en)
Balkon/dakterras
balkon(s)
Voorzieningen buiten
berging  -  parkeerplaats
Omgeving
Ligging
landelijk  -  vrij uitzicht
Omgeving
nabij bossen
Landschap
heuvelachtig
Sportmogelijkheden
bergwandelen  -  mountainbiken
Vervoersmogelijkheden
vliegveld > 50 km
Bouwkundig
Type woning
vrijstaand
Bouwperiode
vanaf 2000
Staat van onderhoud
in goede staat
Financieel
Prijsklasse
€ 300.000 - 500.000
Bijkomende kosten
kosten koper
Perceel
in eigendom
straatje in Portugese stad


Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Portugees eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.