Huis kopen in Frankrijk ? Beantwoord eerst deze vragenlijst.

Jos Deuling,  woensdag 14 maart 2018

 

Vragen die je je moet stellen als je een huis in Frankrijk kooptNa jarenlang dromen heb je de knoop doorgehakt : je gaat een huis in Frankrijk kopen. Spannend en leuk. Maar je moet het wel op een goede manier aanpakken. Anders krijg je misschien spijt : de lokatie valt tegen, de prijs blijkt iets te hoog te zijn geweest of je loop tegen onvoorziene renovatiekosten aan.

Via een eenvoudige vragenlijst kun je van tevoren al een redelijke inschatting maken of dit wel een woning is die bij je past :

 • Wat is mijn budget ?
 • Wat zijn de onderhoudskosten ?
 • Kan ik de woning eventueel verhuren en wat zijn dan de verhuurkosten ?
 • Is de woning gemakkelijk te bereiken ?
 • Heeft de woning een snelle Internet verbinding en een goede mobiele telefoonverbinding ?
 • Wil ik hier het hele jaar wonen ?
 • Gebruik ik de woning over 20 jaar ook nog ?
 • Kan ik de woning weer gemakkelijk verkopen ?
 • Ligt de woning in de buurt van toeristische attracties ?
 • Zijn er vliegvelden in de buurt ?


Van kreeg ik nog de volgende aanvullende tips:

 • Is het een toeristendorp waar het grootste deel vh jaar niets te doen is?
 • Zijn de buren Frans of iets anders?
 • Is er een in de buurt?
 • Is de boel aangesloten op het riool?
 • Hoe oud is het dak? :-(
 • Zit je in een VVE?
 • Wie past er op het huis als je er zelf niet bent?
 • In hoeverre is het huis (ook de toegang) levensloopbestendig?

Het is verstandig om niet meer te besteden dan je budget. Het is verleidelijk om die 20.000 extra uit te geven voor je 'droomwoning'. Als er achterstallig onderhoud is zorg er dan voor dat je precies weet wat er gerenoveerd moet worden. Schakel hiervoor een deskundige in. Zie onderaan deze pagina voor een overzicht van een aantal deskundigen.

Als je grootste plannen hebt en het huis een andere bestemming wil geven, bv. een , of je wilt de woning compleet renoveren dan heb je in ieder geval een certificat d'urbanisme nodig. Laat je goed voorlichten door een onafhankelijke deskundige.

Je huis financieren met de opbrengsten van de verhuur is een riskante onderneming. Je bent namelijk niet de enige die met dat idee rondloopt. Steeds meer buitenlanders starten een chambres d'hotes of beginnen met de verhuur van gites. Daar komt nog bij dat het aantal toeristen de afgelopen jaren wat gedaald is. Tel uit je winst ! Als je meer zekerheid wilt hebben dan kun je beter gewoon een baan zoeken in Frankrijk.

De vette jaren op de huizenmarkt zijn verleden tijd. Vroeger kon je nog wel een gokje wagen. De prijzen stegen immers toch wel. Tegenwoordig mag je blij zijn als de prijzen niet dalen. Een huis kopen als investeringsobject ligt dus niet voor de hand. Als je toch je geld wilt beleggen in een 2e woning in Frankrijk kies dan een populaire regio als Parijs, de Riviera of de Franse Alpen.

Nederlandstalige adviseurs :

biedt aankoopbegeleiding en expertise op het gebied van koopcontracten, bouwvergunningen en bestemmingsplannen. Ook in geval van bouwkundige of juridische problemen kun je de deskundigheid van eigenaar Mikel de Rooij inroepen. Mikel is in het bezit van een Carte Professionelle. Zonder Carte Professionelle mag men in Frankrijk niet werkzaam zijn in de onroerend goed business. Hexagone Conseils werkt door heel Frankrijk.

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Verkeersbord Frankrijk Stop teken
2de woningen en vakantiehuizen te koop in Frankrijk. Advertenties van particulieren en makelaars. Ruime keus. Appartementen aan de Cote d'Azur, fermettes in de Auvergne.  

Poubelles jaunes Leer hoe u op de juiste manier omgaat met huisafval en grof vuil in Frankrijk met deze gids. Van regels en voorschriften voor afvalbeheer tot handige tips voor het verminderen en recyclen van afval, deze gids helpt u bij het beheren van uw afval en het behouden van een schone en gezonde leefomgeving in Frankrijk. 
More articles
Links