Checklist voor het kopen van een huis in Hongarije

Imre Németh,  vrijdag 4 augustus 2023

Checkliste mit Hand und Bleistift

1. Keuze van locatie: Wat voor soort locatie heeft u voor ogen? Een grote stad, klein dorp, landelijk of aan zee? Denk aan factoren zoals nabijheid van snelwegen, vliegvelden, winkels, en de beschikbaarheid van snel internet, enz.

2. Budgetplanning en renovatie-/onderhoudskosten: Bepaal uw budget en houd rekening met alle extra kosten, zoals renovaties en onderhoud.

3. Klimatologische omstandigheden: Hongarije heeft een gematigd continentaal klimaat met duidelijke verschillen tussen de vier seizoenen. De zomers zijn warm tot heet, de winters zijn koud en besneeuwd, en de neerslag is relatief laag in vergelijking met andere Europese landen. Houd rekening met deze aspecten bij het kiezen van uw toekomstige huis. Bent u klaar voor hete zomers en koude winters? Welke invloed kunnen deze klimatologische omstandigheden hebben op uw levensstijl of op mogelijke renovatie- of onderhoudswerkzaamheden aan het huis?

4. Type huis: Zoekt u een permanent huis, een vakantiehuis of een investeringsmogelijkheid? Denk ook na over of u het huis misschien aan toeristen wilt verhuren.

5. Staat van het huis: Bent u bereid om renovatiewerkzaamheden uit te voeren, of geeft u de voorkeur aan een instapklaar huis?

6. Verkenning van verschillende regio's: Huur eerst een huis om een beeld te krijgen van het gebied. Elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden en in sommige gebieden zijn de vastgoedprijzen erg laag.

7. Voordelen en nadelen van het huis: Maak een lijst van de voor- en nadelen van het onroerend goed. Wat zijn uw "must-haves" en welke aspecten zijn minder belangrijk?

8. Vragen stellen: Vraag naar de regio, het huis en de geschiedenis ervan. Een goede makelaar moet al uw vragen kunnen beantwoorden.

9. Bezichtiging van het huis: Koop nooit een huis op basis van online foto's. Bezoek het persoonlijk.

10. Financiering van het onroerend goed: Plan hoe u de aankoop gaat financieren. Heeft u een hypotheek nodig? Vergelijk verschillende hypotheekaanbiedingen.

11. Niet overhaasten: Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen.

12. Samenwerken met de makelaar: Maak duidelijk wat u zoekt om onnodige bezoeken te voorkomen. Geef de makelaar een lijst met uw eisen en bezichtig het onroerend goed meerdere keren als u er een heeft gevonden.

13. Onafhankelijk advies: Laat het onroerend goed door een expert controleren.

14. Juridisch advies: Zorg ervoor dat u een advocaat inschakelt om u te helpen met de juridische aspecten van de aankoop, vooral als u geen vloeiend Hongaars spreekt.

15. Documenten controleren: Controleer zorgvuldig alle relevante documenten. Dit omvat het uittreksel uit het kadaster, bouw- en renovatievergunningen, energiecertificaten, enz.

16. Begrip van lokale gebruiken: De koopgewoonten en -procedures kunnen verschillen van die in uw thuisland. Informeer van tevoren naar de bijzonderheden in Hongarije.

17. Kosten na aankoop: Houd ook rekening met de lopende kosten zoals belastingen, verzekeringen, onderhoudskosten, gemeentelijke heffingen, enz.

Ik hoop dat dit u helpt bij uw zoektocht naar een huis

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een

waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Huisje aan de rand van een Hongaars dorp
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Hongarije. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars aan het Balatonmeer, in Pecs en en overige Hongaarse regio's. 

dorp-tihany-balaton-meer Recentelijk werd de redactie vanuit verschillende hoeken benaderd met vragen aangaande de kosten van diverse dagelijkse diensten en producten in Hongarije. Omdat het ondoenlijk is in een kort artikel op veel individuele zaken in te gaan zal ik mij hierbij beperken tot wat wellicht het belangrijkste is voor iedereen die overweegt te emigreren of een vakantiehuis te kopen: enkele gemiddelde bedragen voor nutsvoorzieningen, belastingen en overige kosten voor dagelijks levensonderhoud. 
More articles