42 Properties for Sale in Costa Rica

(€) $123.000,  San Jose,  Costa Rica
(€) 800.000,  Paquera - Puntarenas,  Costa Rica
(€) 265.000,  Barreal de Heredia,  Costa Rica
x
Buitenlanders hebben in Costa Rica dezelfde rechten als ingezetenen als het gaat om het kopen van onroerend goed. Het grote verschil tussen beide groepen is de kennis over wetten, regels, beperkingen en de onroerend goed markt in Costa Rica. De Costaricanen, of Ticos zoals zij zichzelf noemen, zien het nut van een goede advocaat en makelaar. Buitenlanders hebben de neiging om eerst zelf dingen uit te proberen. Maar is dat verstandig in een vreemd land? Lees dit artikel als je wilt weten waarom het verstandig is om een makelaar en advocaat in te huren als je een huis koopt in Costa Rica.
x
Nog maar enkele jaren geleden boden zowel overheidsbanken als particuliere banken in Costa Rica gunstige hypotheken aan aan buitenlanders. De wereldwijde economische crisis en de Amerikaanse huizenmarkt-bubbel hebben dit verandert. Als je naar Costa Rica kijkt dan moet je er altijd in het oog houden dat de Costaricaanse economie sterk afhankelijk is van de financiële gezonheid van de Grote Broer de VS. Op dit moment zijn er maar een paar banken in Costa Rica die hypotheken verstrekken aan buitenlanders die geen ingezetene zijn. Er zijn geen hypotheekbemiddelaars in Costa Rica en je hebt een top makelaar nodig voor een goede hypotheek met gunstige voorwaarden. Financiering door de verkoper begint steeds populairder te worden onder kopers en verkopers.
x
De belasting die in Costa Rica geheven wordt op onroerend goed is de laatste 20 jaar een belangrijke reden geweest voor de stijging van het aantal buitenlandse huiseigenaren. Strandwoningen, exclusieve villa´s en luxueuze condos zijn voor aantrekkelijke prijzen te koop. Lees ons artikel over de belastingen die geheven worden over vastgoed deals en over de jaarlijkse onroerend goed belastingen die huiseigenaren moeten betalen.
x
Hoe koop je een huis in Costa Rica? Welke partijen zijn hier bij betrokken? Hoeveel papierwerk kom je tegen bij het voorbereiden en afsluiten van de koop? Wat zijn mogelijke risico’s bij het kopen van onroerend goed in Costa Rica? Dit en andere onderwerpen wordt behandeld in het volgende artikel uit onze artikelenreeks over het kopen van onroerend goed in Costa Rica.
x
Costa Rica is een zonovergoten land in het Midden-Amerika. Als het paradijs bestaat dan lijkt het op Costa Rica. Aantrekkelijke prijzen voor onroerend goed maken Costa Rica nog aantrekkelijker. Lees ons artikel over de Costa Ricaanse onroerend goed markt, de prijzen, de trends en de vooruitzichten.