41 Properties for Sale in Costa Rica

(€) 700 000,  Tibas, SanJose,  Costa Rica
(€) 299000,  Playa Naranjo,  Costa Rica
(€) $123.000,  San Jose,  Costa Rica
x
De belasting die in Costa Rica geheven wordt op onroerend goed is de laatste 20 jaar een belangrijke reden geweest voor de stijging van het aantal buitenlandse huiseigenaren. Strandwoningen, exclusieve villa´s en luxueuze condos zijn voor aantrekkelijke prijzen te koop. Lees ons artikel over de belastingen die geheven worden over vastgoed deals en over de jaarlijkse onroerend goed belastingen die huiseigenaren moeten betalen.
x
Hoe koop je een huis in Costa Rica? Welke partijen zijn hier bij betrokken? Hoeveel papierwerk kom je tegen bij het voorbereiden en afsluiten van de koop? Wat zijn mogelijke risico’s bij het kopen van onroerend goed in Costa Rica? Dit en andere onderwerpen wordt behandeld in het volgende artikel uit onze artikelenreeks over het kopen van onroerend goed in Costa Rica.
x
Nog maar enkele jaren geleden boden zowel overheidsbanken als particuliere banken in Costa Rica gunstige hypotheken aan aan buitenlanders. De wereldwijde economische crisis en de Amerikaanse huizenmarkt-bubbel hebben dit verandert. Als je naar Costa Rica kijkt dan moet je er altijd in het oog houden dat de Costaricaanse economie sterk afhankelijk is van de financiële gezonheid van de Grote Broer de VS. Op dit moment zijn er maar een paar banken in Costa Rica die hypotheken verstrekken aan buitenlanders die geen ingezetene zijn. Er zijn geen hypotheekbemiddelaars in Costa Rica en je hebt een top makelaar nodig voor een goede hypotheek met gunstige voorwaarden. Financiering door de verkoper begint steeds populairder te worden onder kopers en verkopers.
x
Als je een huis koopt in Costa Rica dan ben je meer geld kwijt dan alleen het bedrag op het prijskaartje van de woning. De kosten van advocaten, notarissen en overheid zijn, of je het nu leuk vind of niet, ook onderdeel van het koopproces. In dit artikel geven wij een overzicht geven van alle mogelijke kosten waar je als koper tegen aan kunt lopen. Hou er wel rekening mee dat de kosten kunnen veranderen als de Costa Ricaanse overheid dit beslist.
x
Costa Rica is een zonovergoten land in het Midden-Amerika. Als het paradijs bestaat dan lijkt het op Costa Rica. Aantrekkelijke prijzen voor onroerend goed maken Costa Rica nog aantrekkelijker. Lees ons artikel over de Costa Ricaanse onroerend goed markt, de prijzen, de trends en de vooruitzichten.