Een huis kopen in de Provence: hoe gaat dat in z’n werk?

BR France,  maandag 17 juni 2019

Provence schilderij 

We vroegen twee van onze tevreden klanten een testimonial te schrijven, waar zij natuurlijk mee instemden. Zij vonden hun droomhuis en wisten samen met ons een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

We vroegen Swa en Hedwig Bettens naar hun ervaringen, net als de familie Verstraeten. Hun verhalen delen we graag met u. Uiteraard horen we het graag als u aanvullende vragen heeft, of als we ook u kunnen helpen een mooi huis te koop in de Provence te vinden.

35 jaar oude villa in de Provence

“Wij zijn Hedwig De Pauw en Swa Bettens en we wonen in Antwerpen. Hedwig is zaakvoerder van een communicatiebureau. Ik ben Swa en werk als zaakvoerder, transitie- en change-manager van bedrijven en organisaties. We zijn al jaren verliefd op de Provence. In 2017 hebben we Werner Spranghers van B&RFrance ontmoet op de Second Home Beurs in Antwerpen.”
Het klikte tussen beiden, vooral toen Werner en Lennart dezelfde passie voor de Provence te hebben als Hedwig en Swa. “Rondtoerend in de Provence hebben Hedwig en ik een mooie villa ontdekt, in Beaumes-de-Venise. De villa is 35 jaar oud, heeft een eigen Provençaals karakter en een schitterend panorama.”
Het zwembad en de buitenafwerking waren versleten en ook het interieur was behoorlijk gedateerd. Na overleg met Werner kwamen de ruwe plannen tot stand, waarna architect André van der Marel van B&RFrance de eerste ideeën vertaalde naar daadwerkelijke schetsen. Het stel wilde het zwembad groter maken, een klein nieuw poolhouse bouwen in dezelfde stijl als de villa en het terras uitbreiden. Op die manier zou het panorama nog beter tot z’n recht komen.
“Binnen behielden we de indeling en de muren, maar verder kozen we voor een volledige renovatie. We wilden een tijdloos modern huis creëren, in harmonie met het Provençaals karakter van villa en omgeving. We stelden samen met Lennart een budget op. Hij coördineerde op een efficiënte wijze alle werken, zorgde voor de communicatie en slaagde erin om onze nieuwgierigheid van op afstand binnen de perken te houden.”
Het stel is erg te spreken over onze organisatie, het overleg en de bijsturing. De kwaliteit stond vanaf het eerste moment voorop en daarin zijn we goed geslaagd. De timing bleek een uitdaging, maar binnen 6 maanden was het huis in de Provence instapklaar: “We zijn zeer tevreden over de prestaties van het team van Bouwen & Renoveren France en wij vinden het resultaat fantastisch,” aldus Swa en Hedwig.

Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden

De familie Verstraeten wilde graag een bestaand huis kopen, maar na tal van huizen bezocht te hebben hadden zij hun ‘coup de coeur’ helaas nog niet gevonden. De familie kwam met ons in contact en bleek aangesproken door onze werkwijze. Wat hen vooral aansprak is onze samenwerking met lokale specialisten, die de klant na onze controle rechtstreeks betaalt.
“De tekeningen van een aantal van hun realisaties konden ons bekoren en het was geweldig om een paar van hun gebouwde huizen in werkelijkheid te gaan bekijken. We waren er zo van onder de indruk dat we besloten om met hen in zee te gaan en hen ons eigen stekje te laten bouwen.”
Het was een uitdaging om het juiste perceel te vinden, omdat ook de kinderen hun stem hadden. Uiteindelijk vonden we samen met de familie een prachtige locatie voor een huis in Frankrijk aan de voet van de Mont Ventoux in Villes sur Auzon. De locatie met de woning daarop bleek binnen budget, dus de belangrijke start was gemaakt.
“Na ruggespraak met Lennart maakten we de nodige keuzes voor de bouw en in januari 2017 konden we starten met de werken. Zoals gewoonlijk loopt niks van een leien dakje, maar voor elk probleem bestaat een oplossing en hier konden we altijd rekenen op de hulp van Lennart en Werner.”
De familie gaf in een vroeg stadium de keuze voor tegels, het sanitair en bijvoorbeeld de keuken door. Dat maakte het makkelijk om netjes op schema te blijven en stresssituaties zoveel mogelijk te voorkomen.
“Dankzij al het prachtige werk van het ganse team gedurende 10 maanden, onder het wakende oog van Lennart, konden we in december al onze meubels laten leveren en met de inrichting starten. Een lang gekoesterde droom is echt werkelijkheid geworden en nu kunnen we heerlijk genieten van de rust en de zon in ons stekje in La Douce France! Dit alles dankzij Lennart en Werner, die we daar enorm dankbaar voor zijn.”

Huis kopen in de Provence: bouwen of renoveren

Wilt u een huis kopen in de Provence door te bouwen of renoveren? Zodra u een huis te koop vindt of u ervaren specialisten zoekt die u daarbij kunnen begeleiden horen we graag van u. Neem contact met ons op, ook om gewoon eens vrijblijvend kennis te maken.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk
Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Hogesnelheidstrein Ga je naar Frankrijk en wil je weten wat de beste manieren zijn om te reizen en waar je het beste kunt verblijven? Lees dan onze tips voor reizen in Frankrijk, inclusief suggesties voor vervoersmiddelen, accommodaties en meer. 
More articles