6676 Properties for Sale in France

(€) 745000,  SANTENAY,  Burgundy
(€) 625000,  Corrèze,  Limousin
(€) 275000,  Salviac,  Midi-Pyrenees
Dorp in de Auvergne
Een huis kopen of laten bouwen in Frankrijk? Nederlandse specialisten helpen u met de belangrijke ins en outs, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zelfs na 15 jaar merken we nog dat veel kopers en bouwers het lastig vinden om daar de juiste specialisten bij in te huren. Dat komt misschien door onze ietwat eigenwijze Nederlandse en Belgische cultuur, al lijkt het ook een makkelijke besparing op de kosten.
Wijngaard frankrijk
De valkuilen van een schenking van bloot-eigendom. Marc en Jan-Pieter zijn sinds een jaar eigenaar geworden van een familiewoning in de Auvergne. De broers maakten gebruik van een constructie waarbij zij het bloot-eigendom, zeg maar het juridisch eigendom verkregen, terwijl het vruchtgebruik in handen van vader bleef.
Sfeerfoto’s Auvergne Frankrijk
De leeftijd van de eigenaren van een statig kasteel, net onder Parijs gelegen, wordt er niet jonger op. De een na de ander beslist dan ook dat het welletjes is en verkoopt zijn stekje. Men is feitelijk niet eigenaar van het kasteel. Het gebouw is namelijk gesplitst in appartementen en ondergebracht in een Société Civile Immobilière (SCI). Ieder van de eigenaren bezit een aantal aandelen in die SCI.
Molen Bretagne
Meer dan 85 zorgvuldig geselecteerde links over wonen en werken in Frankrijk. Verdeeld over meer dan 15 categorien : Verhuizen, Werken, Starten van een bedrijf, Een huis zoeken, Kosten levensonderhoud, Openbare nutsvoorzieningen, Gezondheidszorg, Huisdieren, Etiquette en gebruiken, Frans leren, Geld- en bankzaken, Belastingen, Openbaar Vervoer, Rijbewijs, Importeren Auto, Vakantie in Frankrijk, Klimaat en Milieu, Eten, Blogs en Ik Vertrek.

oud raam frankrijk
Veel Nederlanders zijn de afgelopen jaren naar Frankrijk geemigreerd. Een aantal emigrés heeft hun ervaringen op papier gezet. De bekendste emigrant is de Franse wijnboer Ilja Gort van Leven als Gort in Frankrijk. Er zijn gelukkig veel interessante en vooral ook humoristische boeken te koop. In deze post heb ik een selectie gemaakt uit het grote aantal boeken die verschenen zijn over emigreren, wonen en werken in Frankrijk. Pagina voor het laatst bijgewerkt op 22 juni 2020.