6015 Properties for Sale in France

(€) 170000,  Aquitaine
(€) 285000,  ST HONORE LES BAINS,  Burgundy
(€) 655000,  RASTEAU,  Provence-Alpes-Côte d'Azur
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Frankrijk boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Frankrijk, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Franse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.
Korenvelden
Peter en Annelies werden verliefd, tijdens de zomervakantie. In hartje Frankrijk. Ze hadden altijd al een huisje aan het water willen hebben. Zo’n stil plekje waar een helder beekje langs je blote voeten streelt. Waar je samen bent met de natuur en je twintig soorten vogels hoort zingen. Waar je tuin vol staat met geurende bloemen en je langs het water de barbecue bedekt met vers gevangen forellen.
Frans dorpje in de Elzas
Maar waarom was deze goedlopende chambres d'hôtes nou illegaal? Onthoud goed wat ik je hierna zal uitleggen. Het zijn stuk voor stuk mankementjes die vaker voorkomen. Zeldzaam is wel dat er zoveel pijnpunten tegelijkertijd op het hetzelfde adres komen bovendrijven. In dit geval was het een bolwerk van illegale zaken. Of eigenlijk waren het gewoon verborgen gebreken, want de eigenaar was ervan op de hoogte.
Strand in Frankrijk
Natuurlijk is het mooi om aan een zacht ruisend riviertje te wonen, zeker in de zomer. De verleiding is groot, want er zijn voor weinig geld prachtige huizen of molens aan het water te koop. Maar weet dat het klimaat in de wereld verandert, ook in Frankrijk. Bedenk dat het lieflijke “stroomgebied” dat je in de zomervakantie hebt gezien er in de wintermaanden wel eens heel anders uit kan zien. En dat staat er niet altijd bij.
Vooraanzicht Franse woning met planten
Je hebt een zonnig huis gevonden via een makelaar in een gezellig Frans dorp. Je bent er twee keer gaan kijken en nu zit je bij de makelaar op kantoor. De eigenaar is er ook. Je hebt net over de markt gewandeld, een knapperig stokbroodje gescoord en lekker getafeld in het zonnetje. Het Franse leven straalt je tegemoet, je hebt er zin in. De prijs voor je droomhuis is bijna(!) afgemaakt en de makelaar stelt voor om de zaak te beklinken. Iedereen is blij en de champagne wordt tevoorschijn gehaald. Dat is het moment waarop je nog snel een paar duizend euro kunt verdienen.