6814 Properties for Sale in France

(€) 165000,  Campagne-sur-Arize,  Midi-Pyrenees
(€) 55000,  Poitou-Charentes
(€) 39000,  Limousin
Vooraanzicht Franse woning met planten
Je hebt een zonnig huis gevonden via een makelaar in een gezellig Frans dorp. Je bent er twee keer gaan kijken en nu zit je bij de makelaar op kantoor. De eigenaar is er ook. Je hebt net over de markt gewandeld, een knapperig stokbroodje gescoord en lekker getafeld in het zonnetje. Het Franse leven straalt je tegemoet, je hebt er zin in. De prijs voor je droomhuis is bijna(!) afgemaakt en de makelaar stelt voor om de zaak te beklinken. Iedereen is blij en de champagne wordt tevoorschijn gehaald. Dat is het moment waarop je nog snel een paar duizend euro kunt verdienen.
Repareren rieten dak
Het kan voorkomen dat je af en toe reparaties of een renovatie moet uitvoeren in je Franse woning. Het zelf uitvoeren van renovatiewerkzaamheden is natuurlijk een stuk goedkoper dan het inhuren van een klusjesman of aannemer. De renovatie zorgt er ook voor dat de waarde van je woning toeneemt. Een renovatie kan echter ook risico’s inhouden voor je gezondheid. Het is daarom van belang dat je op de hoogte bent van de gezondheids-, milieu en chemische risico’s die je tegen kunt komen.
Buitenwoning Frankrijk
Meer dan de helft van de woningen in Frankrijk worden verkocht zonder de hulp van een makelaar. Via particuliere verkoop (zie bijvoorbeeld Pap.fr), veilingen of via een notaris. Als je goed Frans spreekt hoef je in principe geen gebruik te maken van een dure makelaar. Als je besluit om wel met een makelaar in zee te gaan dan zijn hier wat tips waar je op moet letten bij het kiezen van een goede makelaar.
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Frankrijk boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Frankrijk, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Franse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.
Dorp in de Auvergne
Een huis kopen of laten bouwen in Frankrijk? Nederlandse specialisten helpen u met de belangrijke ins en outs, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zelfs na 15 jaar merken we nog dat veel kopers en bouwers het lastig vinden om daar de juiste specialisten bij in te huren. Dat komt misschien door onze ietwat eigenwijze Nederlandse en Belgische cultuur, al lijkt het ook een makkelijke besparing op de kosten.