Franse rode wijnen kopen bij Bol.com

Bol.com,  zaterdag 18 januari 2020

De wijngaard heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en strekt zich uit rond het kasteel, op een warme bodem met overwegend gravel, waar Cabernet zijn finesse en delicatesse uitspreekt. De teelt en vinificatie zijn traditioneel gebleven, met lage opbrengsten. De fermentatie en maceratie vinden plaats in betonnen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De uitgelezen ligging van de wijngaard in de vallei van de Isle bezorgt elk jaar opnieuw een zeer fijne, karaktervolle wijn.


Deze wijn heeft een uitgesproken paarse kleur. Aroma’s kreupelhout en wilde bessen. Smaak: Dicht, gebalanceerd met zijdeachtige tannines. Druifsoort: Carignan & Mourvedre. Rijping: 12 maanden op eikenhouten vaten. Lekker bij : eendenborst, herten, everzwijnen, haas en als aperitief. Land: Frankrijk. Gebied: Languedoc.


Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven komen van wijngaarden aan de Mediterrane kust met een maritiem klimaat, waar de druiven langzaam rijpen, en van wijngaarden uit het zuid westen van Frankrijk, de bakermat van de Cabernet Sauvignon. De wijn ondergaat deels een vergisting op lage temperatuur en deels op een hogere temperatuur op Frans en Amerikaans eiken om zo meer kruidigheid te krijgen. Daarna rijpt de wijn 6 tot 9 maanden op eiken vaten waarbij de wijn belucht wordt na ongeveer 4 maanden.


Mechanische oogst ’s nachts om frisheid te bewaren. De 2 druivensoorten worden apart gehouden. Koude maceratie. Gisting op de schil gedurende 2 week voor het persen. Rijping in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden. Aroma’s van rode bessen van de Cabernet samen met aroma’s van braambessen en toetsen van peper van de Syrah. Zachtere tannines dan in de meeste Cabernet. Lange afdronk. Kan tot 3 jaar bewaard worden.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Dorpje op het Franse platteland
Boerderijen, fermettes, Chambres d’Hotes en gites te koop in de Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire, Yonne. Finistère en de Ardennes. Van particulieren en makelaars. 

huisfrankrijk_facebook_twitter_google_plus Zie je door de bomen het bos niet meer? Op de speciale HuisFrankijk pagina op Facebook en Twitter vind je een wekelijkse selectie van de mooiste koopwoningen in Frankrijk. Daarnaast ook aandacht voor de sociale geschiedenis van Frankrijk en trailers van de laatste Franse films. 
More articles


Links