Franse rode wijnen kopen bij Bol.com

Bol.com,  dinsdag 20 november 2018

De 1996 Lafite Rothschild behoort tot het selecte gezelschap van wijnen die een 100 punten beoordeling hebben gekregen. De wijn is drie maal geproefd door Parker sinds het bottelen en de 1996 uitvoering tot de beste jaargang van Lafite Rothschild. slechts 38% van de geplukte druiven zijn gebruikt met een voor Lafite atypisch hoog Cabernet Sauvignon gehalte (83% Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc 7%, 7% Merlot en 3% Petit Verdot). Deze geweldige wijn heeft vele jaren nodig om tot volle wasdom te komen en 50+ jaar bewaarpotentieel is absoluut niet overdreven.


Een heerlijke wijn vol lekker bessenfruit. Deze wijn is fantastisch gemaakt door een van de beste wijnmakers van de Languedoc Jean Claude Mas. Jean- Claudes missie was: goede en betaalbare wijn maken voor de moderne wijndrinker, want een dure wijn is niet altijd persé een goede. Lees meer over de wijnen van Arrogant Frog en het wijnhuis Les Domaines Paul Mas.


"Betrekkelijk recent werd van dit merk de Malbec-Syrah 2016 uitgebracht, een massief getinte rode wijn die een hele beste barbecue begeleider zal zijn. Deze Pays d’Oc presenteert zich gul en stevig en beklijvend, met schakeringen van zowel rijpe zwarte vruchten als donkere aroma’s, en dat geheel zit sappig verpakt." Hubrecht Duijker - www.hubrechtduijker.com


Deze rode wijn wordt gemaakt in het hart van de Bordeaux regio. De opbrengst per hectare is laag voor optimale concentratie, en de druiven worden pas geplukt als ze optimaal rijp zijn. Essentieel voor het maken van mooie wijn! Een intense wijn met smakelijke tonen van kersen en chocolade.


Emotions La Grave is de tweede wijn van Château La Grave, een Cru Bourgeois uit de Médoc. In Frankrijk bevinden zich overigens vele domeinen met de naam La Grave, want dit betekent zoiets als ‘kiezel’ en laat je die nou nét vaak vinden in de bodem. Kiezels zorgen voor een goede drainage en vragen daarom vaak om druiven met een lange wortel, bijvoorbeeld cabernet sauvignon. Die vind je dan ook terug in deze wijn samen met merlot. Klassiek en rond met rode kersen, bosbessen en een lange afdronk.


Château Prieuré-Lichine is een Quatrième Grand Cru Classé uit Margaux. In het geweldige oogstjaar 2015 bestaat de blend uit 50% cabernet sauvignon, 42% merlot, 6% petit verdot en 2% cabernet franc. De wijn heeft 16 maanden gerijpt op eikenhouten vaten, waarvan de helft nieuw. De smaak van de wijn kan je het beste omschrijven als zwarte kersen, rokerig, eiken en drop. Kenmerkend voor 2015 is de smaak van gebrande koffie. Heerlijk in combinatie met gebakken biefstuk, lam, wild of oude kazen.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Dorpje op het Franse platteland
Boerderijen, fermettes, Chambres d’Hotes en gites te koop in de Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire, Yonne. Finistère en de Ardennes. Van particulieren en makelaars. 

Paars lavendel veld in Frankrijk De Franse wetgeving op het gebied van huwelijksvermogensrecht en erfrecht wijkt op onderdelen af van de Nederlandse wetgeving. Binnen het Franse recht worden testamenten niet automatisch herroepen na echtscheiding. Die herroeping geldt namelijk alleen voor echtscheidingen die na 2005 zijn uitgesproken. 
More articlesLinks