Gevaren van het autorijden in Marokko

Wikivoyage,  zaterdag 16 september 2017

Bergdorp Marokko 

Wegen

 • Hoewel de wegen op zich in goede staat zijn, kunnen ze diepe kuilen hebben, zelfs in de grootste steden. Let goed op wat de auto voor je doet, grote kans dat de chauffeur de weg beter kent dan jij.
 • Verkeersborden moeten altijd met een korreltje zout genomen worden. Als je 80 km per uur mag, dan betekent dit nog niet dat je dat ook kunt. Een verkeersbord "je nadert (scherpe) bocht" kan betekenen een bocht van 1 graad of een bocht van 359 graden. En soms hebben scherpe bochten geen waarschuwingen, terwijl de vorige 100 kleine bochten er weleen hadden.
Op het platteland

 • Mensen die op het platteland wonen gebruiken de wegen als voetgangers, al fietser of reizen op een ezel. Dit is vooral gevaarlijk bij zonsondergang, wanneer je (en zij ook) verblind worden door de lage zon, en 's nachts, wanneer ze ogenschijnlijk uit het niets lijken te verschijnen in donkere djellabahs.
 • Dieren steken de weg over met een groot gebrek aan respect voor de verkeersregels. Tenzij je met boze dorpelingen geconfronteerd wilt worden omdat je een schaap hebt gedood of de klap van een kameellichaam op je voorruit ervaart, let altijd goed op en hou de kant van de weg in de gaten.
 • Zand: In de weinige gebieden waar zandduinen voorkomen, kan zand op de weg komen en soms is het moeilijk te zien op een afstand.
Lokale auto' s:

 • Lampen werken niet altijd of zijn op een grappige manier bedraad (bijv.een knipperende remlamp wordt gebruikt als richtingsaanwijzer)
 • Remmen op vrachtwagens en bussen zijn, net als de voertuigen zelf, soms in zeer slechte staat.
 • Sommige auto's en vrachtwagens zijn ernstig overbelast en kunnen onderweg een deel van hun lading verliezen.
 • De politie is actief bezig met het bestrijden van deze problemen en ze zijn in de loop der jaren veel beter geworden, maar vanaf 2017 zijn deze waarschuwingen nog steeds geldig.
Lokale chauffeurs:

 • Het kleven is een ernstig probleem, minder voor de voorligger, maar voor tegemoetkomend verkeer: Mensen zullen 1 meter achter een vrachtwagen rijden en de andere rijbaan inzwenken om te kunnen zien of ze kunnen inhalen. Wanneer een vrachtwagen je tegemoet komt, verplaats je voet dan van het gaspedaal naar het rempedaal en bereid je erop voor om te remmen en ga helemaal rechts op de rijstrook rijden.
 • Signalering wordt door de meeste bestuurders als optioneel beschouwd. Of ze beginnen pas te signaleren op het moment dat ze van rijstrook veranderen of al afslaan.
 • Op rotondes kan men erop rekenen dat mensen in de buitenste rijbanen die in de binnenste rijbanen afsnijden. Probeer zo mogelijk in de buitenste rijstrook t
 • e blijven. Vanaf 2017, tenminste in Agadir, wordt door de politie regelmatig op elke rotonde gepost om de verkeersregels te handhaven. Tot dusver is het effect verwaarloosbaar.
 • Dronken rijden gebeurt meestal alleen van's avonds laat tot heel vroeg in de ochtend.
 • Sommige mensen negeren verkeersregels geheel ongestraft omdat ze toevallig zelf belangrijk zijn of iemand kennen die belangrijk is of omdat ze de politie omkopen. Verwacht altijd dat iemand twee keer zo snel gaat als jij.


Dit werk van valt onder een . Gebaseerd op . Vertaald uit het Engels door Jos Deuling

Beste bezoeker,

Allereerst hartelijk dank voor het gebruikmaken van onze website om huizen te bekijken en aan te bieden. Zoals u misschien weet, is onze dienst al meer dan 20 jaar geheel gratis voor zowel particulieren als makelaars. Om deze service te kunnen blijven aanbieden, werken wij samen met Bol.com als affiliate partner.

Als u binnenkort van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen, zouden wij het op prijs stellen als u dit via onze website zou willen doen. U kunt hiervoor eenvoudigweg op de Bol.com banner klikken die u onderaan dit bericht vindt. Dit kost u niets extra's, maar het helpt ons om onze website draaiende te houden en te blijven verbeteren.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, maar elke klik helpt ons om u en andere bezoekers deze gratis service te blijven bieden. Hartelijk dank voor uw steun en we hopen dat u met plezier gebruik blijft maken van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Moroccan interior
Woningen en appartementen te koop in Marokko. Advertenties van particulieren en makelaars. Ruime keus. Nieuwe appartementen in Tanger en Oujda. Vakantievilla’s aan de kust. 

Riad in Marokko Als u eenmaal hebt besloten om door te gaan met de aankoop van een huis in Marokko, moet u voor uw eigen gemoedsrust altijd de diensten van een notaris inschakelen. Daarnaast moet u een lokale advocaat aanwijzen voor een onafhankelijk advies en begeleiding. In het artikel vindt u meer tips over Juridisch advies, Vertalers, Hypotheken, Belastingen, Fraude, Klachten over het rechtsstelsel, Visum/verblijfsvergunning, Verhuur van uw woning en Eigendomsakten 
More articles