155 Woningen te Koop in Griekenland

(€) 60.000,  Halkoutsi oropou,  Attika
(€) 210000,  Lagada,  Kreta
(€) 35000,  Gra Lygia,  Kreta
Uitzicht vanuit hotelkamer Griekenland
Als je geniet van lokale tradities en charme, het langzame ritme van het leven, dan zijn kleine, door familie geleide pensions de beste keus. Eigenaren en personeel zijn er vriendelijk en open-minded, in vergelijking met de onpersoonlijke service die je normaal in grote hotels tegenkomt.
Strand met vissers in Griekenland
Het verkennen van Griekenland met de auto kan een schitterende ervaring zijn, omdat je per auto de schilderachtige en gevarieerde kustlijnen, het binnenland en de eilanden op je gemak kunt verkennen. De wegen in Griekenland zijn over het algemeen goed onderhouden. Er zijn de afgelopen jaren miljarden euro's gestoken in de uitbreiding van het aantal snelwegen.
Patio met bloemen en kruis
De drie belangrijkste feestdagen in Griekenland zijn Kerstmis, Pasen en Maria-Tenhemelopneming. Kerstmis wordt gewoonlijk in de familiekring gevierd, familie vakantie, maar in het hele land zijn de stadspleinen versierd met verlichting en decoraties. Maria-Tenhemelopneming is een groot zomerfestival voor veel steden en eilanden. Het weekend van Pasen wordt het uitbundigst gevierd
Het dorp Anafiotika in Griekenland
Voordat u het aankoopcontract op de stippellijn tekent, moet u een paar dingen in gedachten houden. Zorg altijd voor een goede onafhankelijke advocaat. Het grondstuk kan meerdere eigenaren hebben die allen akkoord moeten gaan met de verkoop. Bouwvoorschriften kunnen in Griekenland een enigszins omstreden kwestie zijn, dus het is van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u in staat bent om precies te bouwen wat u wilt op uw perceel voordat u zich tot de aankoop verplicht. Denk er ook aan dat de regelgeving van regio tot regio verschilt.
Wall with graffiti Greece
Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Griekenland blogs vinden. Veel bloggers zitten tegenwoordig op Facebook. Ik heb daarom ook een aantal interessante Facebook pagina’s over Griekenland geselecteerd en zelfs 2 aardige Twitter accounts. Ik heb de links gerubriceerd naar onderwerp.

Links
Ondanks de economische crisis is Griekenland nog steeds in trek bij toeristen en mensen die een huis willen kopen. Deze handleiding (met spiraalrug) geeft praktische informatie aan hen die er zich willen vestigen of er een (tweede) huis willen hebben.