156 Woningen te Koop in Griekenland

(€) 290.000,  Kosmas Kynourias,  Peloponnesos
(€) 60.000,  Halkoutsi oropou,  Attika
(€) 210000,  Lagada,  Kreta
Uitzicht vanuit hotelkamer Griekenland
Als je geniet van lokale tradities en charme, het langzame ritme van het leven, dan zijn kleine, door familie geleide pensions de beste keus. Eigenaren en personeel zijn er vriendelijk en open-minded, in vergelijking met de onpersoonlijke service die je normaal in grote hotels tegenkomt.
Patio met bloemen en kruis
De drie belangrijkste feestdagen in Griekenland zijn Kerstmis, Pasen en Maria-Tenhemelopneming. Kerstmis wordt gewoonlijk in de familiekring gevierd, familie vakantie, maar in het hele land zijn de stadspleinen versierd met verlichting en decoraties. Maria-Tenhemelopneming is een groot zomerfestival voor veel steden en eilanden. Het weekend van Pasen wordt het uitbundigst gevierd
Strand met vissers in Griekenland
Het verkennen van Griekenland met de auto kan een schitterende ervaring zijn, omdat je per auto de schilderachtige en gevarieerde kustlijnen, het binnenland en de eilanden op je gemak kunt verkennen. De wegen in Griekenland zijn over het algemeen goed onderhouden. Er zijn de afgelopen jaren miljarden euro's gestoken in de uitbreiding van het aantal snelwegen.
Wall with graffiti Greece
Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Griekenland blogs vinden. Veel bloggers zitten tegenwoordig op Facebook. Ik heb daarom ook een aantal interessante Facebook pagina’s over Griekenland geselecteerd en zelfs 2 aardige Twitter accounts. Ik heb de links gerubriceerd naar onderwerp.
Het dorp Anafiotika in Griekenland
Voordat u het aankoopcontract op de stippellijn tekent, moet u een paar dingen in gedachten houden. Zorg altijd voor een goede onafhankelijke advocaat. Het grondstuk kan meerdere eigenaren hebben die allen akkoord moeten gaan met de verkoop. Bouwvoorschriften kunnen in Griekenland een enigszins omstreden kwestie zijn, dus het is van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u in staat bent om precies te bouwen wat u wilt op uw perceel voordat u zich tot de aankoop verplicht. Denk er ook aan dat de regelgeving van regio tot regio verschilt.

Links
Autobiografie van Nederlands beeldend kunstenares Cathy Lewin, debuterend als schrijfster. Er zijn inmiddels ruim tien jaar verstreken sinds de auteur met haar toenmalige man, die dierenarts is, enige jaren woonachtig was op het Griekse eiland Kythera. Met het nodige gevoel voor humor en zich inlevend in de plaatselijke cultuur kan de lezer een idee krijgen van hoe het is als niet-Griek te leven op een eiland.