Griekse taal leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  zaterdag 24 oktober 2015

mooie griekse 
woning 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Griekse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Grieks te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Griekse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Griekenland een lunch in het Grieks te bestellen. Elke conversatie in het Grieks, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Grieken die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Grieks te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Griekse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Volgens mij is voor het Grieks alleen een Grieks-Engels woordenboek beschikbaar op de Kobo Reader.


Huis in Rethymnon op Kreta
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Griekenland. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars. Koop je eigen appartement op één van de Griekse eilanden en ga op vakantie 

Het dorp Anafiotika in Griekenland Voordat u het aankoopcontract op de stippellijn tekent, moet u een paar dingen in gedachten houden. Zorg altijd voor een goede onafhankelijke advocaat. Het grondstuk kan meerdere eigenaren hebben die allen akkoord moeten gaan met de verkoop. Bouwvoorschriften kunnen in Griekenland een enigszins omstreden kwestie zijn, dus het is van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u in staat bent om precies te bouwen wat u wilt op uw perceel voordat u zich tot de aankoop verplicht. Denk er ook  
More articles