Laura de Rooy-Dekker,  zaterdag 8 juni 2019

Terras restaurant 
italie 

Het roer om. Een ander leven. Geen files, geen sleur. Geen stress door overvolle agenda’s. Relaxte ouders en blije kinderen. Minder hectiek. Meer zon en meer vrijheid. Het seizoen dat bepaalt wat we eten. Een hechter gezin. Het zijn allemaal veel gehoorde gedachten van mensen die dromen over een B&B in het heerlijke Italië. Geïnspireerd door de vele televisieprogramma’s en artikelen in lifestyle magazines dromen velen ervan het roer daadwerkelijk om te gooien. Een deel van deze dromers maakt serieuze plannen en neemt zich voor de droom ook werkelijk na te jagen. En vroeg of laat stuit iedereen op hetzelfde vraagstuk: hoe krijgen we dit financieel voor elkaar? En hoewel ik zo goed kan begrijpen hoe leuk het is om op zoek te gaan naar dat ene prachtige plekje en dat in gedachten al opgeknapt en ingericht te hebben, toch ben ik in de afgelopen jaren steeds strenger geworden voor deze groep huizenzoekers. Heb je financiën op orde voordat je gaat zoeken naar het geschikte object! Gaat het om gepensioneerde mensen die hun schaapjes op het droge hebben en bij wijze van hobbyproject in hun nieuwe Italiaanse huis ook af en toe gasten willen herbergen, dan hoor je me niet. Maar veel vaker gaat het om relatief jonge mensen, al dan niet met schoolgaande kinderen, die hun leven met vaste zekerheden in Nederland vaarwel willen zeggen. Mensen die van de opbrengsten van hun nieuwe activiteit moeten leven. En ik heb geleerd, eerlijk gezegd zelf ook door schade en schande wijs geworden, om tegen deze laatste groep streng te zijn. Men moet zich realiseren dat financiering door een bank in Italië onmogelijk is als er geen gegarandeerde inkomsten zijn. Businessplannen kunnen nog zo goed en grondig onderbouwd zijn, er is en blijft geen enkele garantie dat de benodigde gasten gevonden worden om de zorgvuldig opgemaakte bedden te vullen. Waarom zou een bank een hypotheek verstrekken als ze daarmee het risico lopen dat de maandelijkse rente en aflossing niet kunnen worden voldaan? En omdat het zonde is van zowel de tijd van de roer-omgooiers, als de tijd van ons en onze partners in Italië, starten wij tegenwoordig alleen de zoektocht naar het geschikte object als er een gedegen financieel plan is. En wat is nou het leuke? De meeste mensen die wij spreken begrijpen het. Een raak mailtje dat ik laatst ontving was kort en bondig: we gaan hard aan de slag en jullie horen pas weer van ons als we ook echt kunnen schakelen.

Laura de Rooy-Dekker Italiacasa
Laura de Rooy-Dekker - ItaliaCasaBeste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Raam en klimop Het kan voorkomen dat er na de aankoop van een woning gebreken zichtbaar worden die nog niet bekend waren voor ondertekening van het koopcontract. Denk bijvoorbeeld aan infiltraties van water die verborgen zijn door zorgvuldig schilderen of de plaatsing van meubilair, verzakking van balkons of een probleem met conformiteit van de systemen. 
More articles