Hongarije als belastingparadijs: een aantrekkelijk klimaat voor bedrijven, oprichters, investeerders

Imre Németh,  dinsdag 1 augustus 2023

Belastingadviseur Hongarije

Wist je dat Hongarije vanuit fiscaal oogpunt een paradijs is voor bedrijven, oprichters, investeerders, freelancers, maar ook voor gepensioneerden en gepensioneerden? Hoewel het land niet officieel wordt beschouwd als een belastingparadijs, biedt het toch een aantal aantrekkelijke voordelen die het een ideale locatie maken voor internationale zakelijke activiteiten en particuliere pensioenvoorzieningen.

De lage vennootschapsbelasting, de ongecompliceerde oprichtingswetten en de centrale ligging in de Europese Unie maken Hongarije tot een uiterst gunstige locatie voor bedrijven en investeerders. Met een vennootschapsbelasting van slechts 9% biedt Hongarije het laagste tarief in de hele Europese Unie.

Maar niet alleen de lage belasting maakt Hongarije aantrekkelijk. Om een bedrijf op te richten in Hongarije zijn slechts één aandeelhouder en één directeur nodig, en deze kunnen dezelfde persoon zijn en hoeven geen burger of inwoner van Hongarije te zijn. Dit maakt het oprichtingsproces zeer flexibel en eenvoudig, met name voor buitenlandse investeerders.

Niet-EU-investeerders vinden in Hongarije een bijzonder aantrekkelijke locatie, omdat het land door een kostenefficiënte en belastingvriendelijke EU-rechtspraak toegang biedt tot de Europese markt. Sinds 2019 zijn er in Hongarije ook geen deviezencontroles meer, wat het internationale geldverkeer aanzienlijk vergemakkelijkt.

Hongarije onderscheidt zich ook door zijn sterke economie, goede infrastructuur en goed opgeleide arbeidskrachten. Daar komt nog bij een stabiel regerings- en politiek systeem, dat offshore- investeerders een veilige rechtsmacht biedt.

Talrijke belastingvoordelen, zoals bijvoorbeeld geen dividendbelasting, geen bronbelasting (indien correct gestructureerd), geen vermogensbelasting en een groot aantal dubbele belastingverdragen met veel van de belangrijkste jurisdicties ter wereld, maken Hongarije tot een bijzonder belastingefficiënte locatie.

Tot slot biedt Hongarije ongecompliceerde visa- en verblijfsmogelijkheden voor de meeste buitenlanders, wat de mobiliteit van internationale werknemers en gepensioneerden aanzienlijk vergemakkelijkt.

Ook vanuit het perspectief van de persoonlijke inkomstenbelasting is Hongarije aantrekkelijk. De inkomstenbelasting bedraagt forfaitair 15% van het belastbaar bruto-inkomen, een tarief dat voor veel mensen aanzienlijk lager is dan in hun thuisland.

Voor gepensioneerden en gepensioneerden heeft Hongarije nog een ander fiscaal voordeel: alle betalingen die worden ontvangen op grond van leeftijd, zijn in Hongarije belastingvrij. Mochten gepensioneerden andere inkomsten hebben, bijvoorbeeld uit verhuur of rente, dan worden deze in Hongarije forfaitair belast tegen 15%.

Met meer dan 70 dubbele belastingverdragen met veel belangrijke jurisdicties wereldwijd, helpt Hongarije bovendien verliezen door dubbele belasting te voorkomen.

Samenvattend kan worden gezegd dat Hongarije, hoewel het niet officieel wordt erkend als een belastingparadijs, zowel voor bedrijven als voor particulieren aanzienlijke fiscale voordelen biedt. Het is de moeite waard om deze aantrekkelijke omgeving te overwegen voor het oprichten van een bedrijf, investeringen of pensionering.

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Huisje aan de rand van een Hongaars dorp
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Hongarije. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars aan het Balatonmeer, in Pecs en en overige Hongaarse regio's. 

Checkliste mit Hand und Bleistift Het artikel biedt een checklist voor Nederlanders die naar Hongarije willen emigreren en een huis kopen. Het bevat tips over locatie, budget, klimaat, type huis, staat van het huis, en financiering. Het benadrukt ook het belang van persoonlijke bezichtigingen, juridisch advies, en kennis van lokale gebruiken. 
More articles