Tweede huis in Frankrijk: bestaand kopen of zelf laten bouwen?

BR France,  woensdag 16 juni 2021

Wijngaard Bordeaux Saint-Emilion 

Het tweede huis in Frankrijk is voor velen een droom, dus van harte gefeliciteerd als u die gaat verwezenlijken. Maar, hoe pakt u dat aan? U kunt een tweede huis in Frankrijk kopen en eventueel verbouwen. Of u kunt een woning laten bouwen, helemaal naar uw smaak en wensen.

Wat is de beste mogelijkheid? En bestaat er wel een beste optie? We zetten de mogelijkheden tot bestaand kopen en zelf laten bouwen naast elkaar. In de beide gevallen kunnen we de deskundige bouwbegeleiding verzorgen, om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Twee opties: bestaand of bouwen

Als u denkt aan een tweede huis in Frankrijk heeft u daarvoor grofweg twee opties:

  • Bestaande woning kopen
    Er staan prachtige woningen te koop in Frankrijk. Dat voorkomt een lange bouwperiode, kan voordelig zijn en zorgt bijvoorbeeld voor een sfeervolle en karakteristieke omgeving. Hier staat tegenover dat veel woningen gerenoveerd moeten worden of dat het huis niet 100% aan uw wensen voldoet.
  • Zelf een huis laten bouwen
    Door zelf te gaan bouwen bent u flexibeler. Er is meer mogelijk, u kunt daarvoor de Nederlandse kwaliteitsstandaarden gebruiken en het huis zal volledig aan uw wensen voldoen. Andersom kost het mogelijk meer tijd en bent u afhankelijk van wat er mogelijk is op het perceel.

Bestaande woning kopen

Denkt u aan het kopen van een bestaand huis in Frankrijk? Een woning die al staat scheelt veel kostbare tijd. Tenminste, dat is hoe veel van onze klanten daar in eerste instantie naar kijken. Ze zien een woning waar ze direct in zouden willen, bijvoorbeeld dankzij de karakteristieke Franse elementen.

Houd er andersom rekening mee dat de woningen niet altijd voldoen aan de standaarden die we hier in Nederland gewend zijn. Sterker nog, er kunnen allerlei verborgen gebreken op de loer liggen. Daarom begeleiden we u graag als maître d’oeuvre. We doen een bouwkundige inspectie, adviseren belangrijke verbeteringen en begeleiden u bij de renovatie naar uw droomwoning.

Zelf een huis laten bouwen

En besluit u in plaats daarvan zelf te gaan bouwen? Dit kost vaak meer tijd dan een (tweede) huis kopen in Frankrijk dat al bestaat. Het is belangrijk om eerst een geschikt perceel te vinden, waarop u kunt gaan bouwen. En samen met de architect komt u tot een plan, om al uw wensen voor de woning in vervulling te laten gaan.

Om een huis te laten bouwen in Frankrijk doorloopt u een aantal stappen:


  1. Voordat u kunt gaan bouwen is het belangrijk om daarvoor de bouwgrond te vinden. We helpen u gericht te zoeken, zodat u de grond kunt kopen om op te gaan bouwen.

  2. We voorkomen dat u een te hoge prijs betaalt voor de bouwgrond. Met handige tips adviseren we u over de waarde, om een goed bod uit te brengen.

  3. Zodra u de bouwgrond in uw bezit heeft maken we plannen om te gaan bouwen. Daarvan schatten we de bouwkosten in, zodat u zeker weet dat dit binnen budget zal blijven.

  4. Uiteindelijk begeleiden we u tijdens het volledige bouwproces. We hebben de contacten, controleren aanbiedingen en houden de planning voor u in de gaten.

 

Tweede huis in Frankrijk

Welke aanpak u ook kiest voor een tweede huis in Frankrijk, het is in de beide gevallen een mooie en grote stap. Die verdient aandacht, om te voorkomen dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet. Daarom bieden we u begeleiding bij het renoveren en bouwen, dus voor bestaande en nieuwe woningen.

Het resultaat is een mooi tweede huis in Frankrijk, dat volledig aan uw wensen voldoet. Bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk, waar prachtige percelen beschikbaar zijn. Of waar we karakteristieke Franse woningen kunnen renoveren en upgraden naar de fijne Nederlandse standaarden.

Enthousiast om een huis te laten bouwen in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 60 95 70 23, stuur ons een

of gebruik het contactformulier. We horen graag van u.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk
Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Marianne Frans embleem Heeft u verkeerd advies gekregen van een Franse notaris? Lees deze gids voor stappen die u kunt nemen om uw zaak op te lossen en uw rechten te beschermen. Leer hoe u zich kunt beschermen tegen verkeerd advies en wat u moet weten voordat u een notaris kiest. Must-read voor iedereen die een huis wil kopen in Frankrijk. 
More articles