Een huis kopen in het buitenland: de advocaat, de vertaler/tolk en de hypotheek

Gov.uk,  zaterdag 4 november 2017

Landschap 
in Italie 

Zoek onafhankelijk juridisch advies

Veel vastgoedeigenaren hebben problemen met hun eigendom omdat zij geen onafhankelijk juridisch advies hebben ingewonnen en in plaats daarvan advocaten en vertalers hebben ingeschakeld die door de makelaar of projectontwikkelaar werden aanbevolen en in sommige gevallen voor beide partijen hebben gehandeld. Neem een onafhankelijke Nederlandstalige advocaat die ervaring heeft met de verkoop van onroerend goed.

Als je ervoor kiest om te werken met een Nederlandse makelaar of advocaat, controleer dan of ze gekwalificeerd zijn om zowel in Nederland als in het buitenland te werken en dat ze betrouwbaar zijn en ervaring hebben met het werken in het land waarin jij van plan bent te kopen. Controleer ook of ze geregistreerd zijn bij de en gespecialiseerd zijn in internationale transacties.

Je moet ook controleren of de advocaat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft.

Gebruik een onafhankelijke vertaler/tolk

Als je de taal van het land waarin je van plan bent te kopen niet goed begrijpt, zorg er dan voor dat je alle contracten en relevante documentatie door een onafhankelijke vertaler laat vertalen en dat een tolk jou naar alle vergaderingen begeleidt. Wees voorzichtig met het gebruik van een vertaler of tolk die door de agent of advocaat is aanbevolen.

Hypotheken

Eerst je huiswerk doen: je moet een reeks verschillende producten en diensten van verschillende kredietverstrekkers analyseren en vergelijken. Neem niet automatisch een hypotheek die wordt aanbevolen door de verkoper of zijn agent. Als je twijfelt aan de voorwaarden, vraag dan de kredietgever om opheldering.

Zoek de hypotheek die het meest geschikt is voor jouw mogelijkheden en behoeften. Er zijn verschillende soorten hypotheken beschikbaar en je dient speciale aandacht te besteden aan de rente en aflossingstermijn, de kosten voor het opstellen van de hypotheek en de kosten voor vervroegde aflossing en annulering.

Zorg ervoor dat je de hypotheekovereenkomst die je ondertekent goed begrijpt.

Bekijk ook de invloed van schommelingen van de lokale valuta ten opzichte van de euro en hoe eventuele wijzigingen in het rentepercentate jouw aflossingen kunnen beïnvloeden.

Dit artikel van valt onder een licentie. Gebaseerd op . Vertaald uit het Engels door Jos Deuling.

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Gereedschap voor renovatie huis We kiezen er steeds vaker voor om te verbouwen in plaats van te verhuizen. Maar verbouwingen kunnen faliekant misgaan. Een bouwproject wordt gemakkelijk een soort Noord-Zuidlijn: duurder dan gepland en veel te laat klaar. 
More articles