Een huis kopen in het buitenland: de advocaat, de vertaler/tolk en de hypotheek

Gov.uk,  zaterdag 4 november 2017

Landschap 
in Italie 

Zoek onafhankelijk juridisch advies

Veel vastgoedeigenaren hebben problemen met hun eigendom omdat zij geen onafhankelijk juridisch advies hebben ingewonnen en in plaats daarvan advocaten en vertalers hebben ingeschakeld die door de makelaar of projectontwikkelaar werden aanbevolen en in sommige gevallen voor beide partijen hebben gehandeld. Neem een onafhankelijke Nederlandstalige advocaat die ervaring heeft met de verkoop van onroerend goed.

Als je ervoor kiest om te werken met een Nederlandse makelaar of advocaat, controleer dan of ze gekwalificeerd zijn om zowel in Nederland als in het buitenland te werken en dat ze betrouwbaar zijn en ervaring hebben met het werken in het land waarin jij van plan bent te kopen. Controleer ook of ze geregistreerd zijn bij de en gespecialiseerd zijn in internationale transacties.

Je moet ook controleren of de advocaat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft.

Gebruik een onafhankelijke vertaler/tolk

Als je de taal van het land waarin je van plan bent te kopen niet goed begrijpt, zorg er dan voor dat je alle contracten en relevante documentatie door een onafhankelijke vertaler laat vertalen en dat een tolk jou naar alle vergaderingen begeleidt. Wees voorzichtig met het gebruik van een vertaler of tolk die door de agent of advocaat is aanbevolen.

Hypotheken

Eerst je huiswerk doen: je moet een reeks verschillende producten en diensten van verschillende kredietverstrekkers analyseren en vergelijken. Neem niet automatisch een hypotheek die wordt aanbevolen door de verkoper of zijn agent. Als je twijfelt aan de voorwaarden, vraag dan de kredietgever om opheldering.

Zoek de hypotheek die het meest geschikt is voor jouw mogelijkheden en behoeften. Er zijn verschillende soorten hypotheken beschikbaar en je dient speciale aandacht te besteden aan de rente en aflossingstermijn, de kosten voor het opstellen van de hypotheek en de kosten voor vervroegde aflossing en annulering.

Zorg ervoor dat je de hypotheekovereenkomst die je ondertekent goed begrijpt.

Bekijk ook de invloed van schommelingen van de lokale valuta ten opzichte van de euro en hoe eventuele wijzigingen in het rentepercentate jouw aflossingen kunnen beïnvloeden.

Dit artikel van valt onder een licentie. Gebaseerd op . Vertaald uit het Engels door Jos Deuling.

Beste bezoeker,

Allereerst hartelijk dank voor het gebruikmaken van onze website om huizen te bekijken en aan te bieden. Zoals u misschien weet, is onze dienst al meer dan 20 jaar geheel gratis voor zowel particulieren als makelaars. Om deze service te kunnen blijven aanbieden, werken wij samen met Bol.com als affiliate partner.

Als u binnenkort van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen, zouden wij het op prijs stellen als u dit via onze website zou willen doen. U kunt hiervoor eenvoudigweg op de Bol.com banner klikken die u onderaan dit bericht vindt. Dit kost u niets extra's, maar het helpt ons om onze website draaiende te houden en te blijven verbeteren.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, maar elke klik helpt ons om u en andere bezoekers deze gratis service te blijven bieden. Hartelijk dank voor uw steun en we hopen dat u met plezier gebruik blijft maken van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Huisrenovatie Investeren in een huis kost geld, maar kan ook veel opleveren. De meerderheid van de consumenten koopt immers graag een huis dat af is. De juiste verbouwing of renovatie kan huiseigenaren veel opleveren. Lees hier vijf waardevolle tips voor toekomstige of huidige huiseigenaren. Deze tips vergroten de meerwaarde van een huis. 
More articles