Huis kopen in Frankrijk - B&R France

BR France,  donderdag 30 januari 2020

Wijngaard Frankrijk 

Een huis kopen in Frankrijk en daarvoor benieuwd naar de ervaringen van anderen? Veel van onze klanten ontdekken snel dat haast ieder huis daar vraagt om een grondige renovatie. Dat hoeft de droom van een Chambre d’Hotes of een eigen huis in dit prachtige land gelukkig niet in de weg te staan.

Toch is het aan de andere kant niet eenvoudig, zoals onze klanten merken tijdens bijvoorbeeld de zoektocht. Een passend huis vinden kost tijd, en vraagt om (lokale) expertise. We delen twee ervaringen van onze klanten, die we beiden hielpen om een prachtig huis in Frankrijk te kopen.

Ervaringen van onze klanten: huis kopen in Frankrijk

Op weg naar een ander leven

Eén van onze klanten wilde graag een Chambre d’Hôtes beginnen in de Provence. Een prachtig doel, die vraagt om de perfecte locatie met daarop een mooi en ruim huis. Inmiddels kunnen de eigenaren de dag beginnen met een duik in hun eigen zwembad om daarna te ontbijten met de gasten. Toch had dat wel wat voeten in de aarde.

“Het valt niet mee om een mooi huis op de juiste locatie te vinden. En eenmaal gevonden? Dan schrik je van de hoofdprijs die de verkoper vraagt. Bovendien merkten we dat we veel meer eisen kregen, naarmate we langer zochten naar een huis te koop in Frankrijk,” aldus onze klant Rob en Jolanda. “Toen we het perfecte bouwperceel op de ideale locatie eenmaal hadden gevonden bleken er palen onder het nieuw te bouwen huis te moeten komen. Lennart [van BRFrance.eu] verstond de kunst om alle vakmensen enthousiast te houden en de werkzaamheden te laten verrichten die er nodig waren.”

Het huis werd net wat groter dan gepland en bovendien wat luxer afgewerkt. Iets waar onze klant nu enorm van geniet, maar wat druk zette op het budget. Dankzij onze intensieve begeleiding lukte het om al tijdens het eerste seizoen de eerste gasten te verwelkomen. En hoe! Ze waarderen de unieke locatie in Frankrijk met gemiddeld een 9,5 op Booking.com

Hoe begin je eraan?

Marleen en Lou hadden een vergelijkbare droom. Zij wilden een vakantiehuis kopen in de Provence, na diverse locaties in Frankrijk en Spanje onderzocht te hebben. Op de Second Home-beurs spraken ze Werner Spranghers, die de opdracht samen met Lennart van BRFrance.eu aannam.

“Na het tekenen van de ‘compromis’ werd er snel een ontwerp gemaakt om de bouwaanvraag in te dienen. Lennart en architect André zorgden ervoor dat alles netjes binnen de lokale regels viel. Bovendien ontvingen we een duidelijke inschatting van de kosten, op basis waarvan we het budget vaststelden,” aldus Marleen en Lou. “Lennart informeerde ons wekelijks over de voortgang, zowel tijdens de grondwerken, tijdens de ruwbouw en in de verdere fase. De communicatie was duidelijk, waardoor we precies wisten wat er speelde, wat er volgens plan verliep en hoe kleine tegenslagen werden opgevangen.”

Marleen en Lou zijn enorm te spreken over onze begeleiding, vooral omdat we alle taken en zorgen op ons nemen en daar helder over communiceren. “De bouwgewoonten en bouwreglementen zijn in Frankrijk anders dan bij ons in België. Zonder deskundige kennis en ervaring was het in zo’n korte tijd nooit gelukt om ons vakantiehuis in Frankrijk te bouwen volgens onze wensen en binnen het budget.”

Huis in Frankrijk kopen (en renoveren)

Interesse om een huis te kopen in Frankrijk? Houd er rekening mee dat we die in bijna alle gevallen renoveren, om aan de wensen van onze klanten te voldoen. De manier van bouwen en met name onderhouden is in Frankrijk anders dan in België en Nederland. Voor een comfortabel huis dat aan alle wensen voldoet is een renovatie eigenlijk altijd een goed idee.

Huis kopen in Frankrijk met bouwbegeleiding

Een huis in Frankrijk kopen en dat laten renoveren of benieuwd naar andere mogelijkheden? Dankzij onze betrokken bouwbegeleiding komt u niet voor verrassingen te staan door lokale bouwreglementen en andere onvoorziene zaken. Wij zorgen ervoor dat het project vlot en vlekkeloos verloopt, waarbij we er als adviseur aan uw zijde voor zorgen dat de lokale artisans binnen budget en volgens uw wensen (ver)bouwen.

Enthousiast om een huis te kopen in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 60 95 70 23, stuur ons een e-mail naar info@ of gebruik het online contactformulier
. We horen graag van u.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk
Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Rode dakpannen Als u naar Frankrijk verhuist, wilt u weten wat de kosten zijn van een verhuisbedrijf. Ontdek onze tips en advies voor het kiezen van een verhuisbedrijf en het bepalen van de kosten. Lees nu verder voor meer informatie 
More articles