Vastgoed kopen in Hongarije: risico minimaliseren en kiezen voor een betrouwbare advocaat

Imre Németh,  zondag 13 augustus 2023

Zebegény, Hongarije

Het kopen of verkopen van onroerend goed is voor veel mensen een belangrijke gebeurtenis in hun leven. Daarom is het essentieel om de risico's van zo'n transactie te minimaliseren, vooral als deze in een ander land plaatsvindt. In Hongarije is het kiezen van een betrouwbare advocaat die zowel Hongaars als Nederlands spreekt, de sleutel tot een succesvolle vastgoedtransactie.

Voorcontract: de schriftelijke vorm in Hongarije

In Hongarije is een schriftelijke vorm essentieel voor een geldige vastgoedkoopovereenkomst. Daarom moet ook een voorcontract schriftelijk worden vastgelegd. Hoewel zo'n voorcontract niet geschikt is voor registratie in het kadaster, kan het dienen om de verplichtingen van de andere partij juridisch af te dwingen indien nodig.

Aanbetaling: Regels en gevolgen

Met of zonder voorcontract, het is gebruikelijk dat de koper een zogenaamde aanbetaling doet om zijn verplichting te bevestigen. De regels voor deze aanbetaling zijn duidelijk gedefinieerd en omvatten onder andere de procedure voor het geval de overeenkomst niet wordt nagekomen.

Kredietkoop: Rekening houden met bankverwachtingen

Vaak is er niet genoeg geld beschikbaar voor het volledige aankoopbedrag en wordt er een banklening afgesloten. In dergelijke gevallen moet de advocaat rekening houden met de verwachtingen van de bank en het contract dienovereenkomstig opstellen.

Hypotheek en vervreemdings- en belastingsverbod: Omgaan met een belast onroerend goed

Het gebeurt vaak dat het te kopen onroerend goed belast is met een hypotheek. In dergelijke gevallen is het raadzaam ervoor te zorgen dat alle schulden eerst worden afbetaald uit de koopprijs.

Overdracht van bezit: Regelgeving en betaling van de laatste aankoop termijn

De regelgeving omtrent de overdracht van het eigendom en de betaling van de laatste termijn van de aankoopprijs is cruciaal. Meestal wordt overeengekomen dat de verkoper het eigendom niet hoeft over te dragen voordat hij de volledige aankoopprijs heeft ontvangen.

Contractafsluiting: Proces en controles

Het proces van contractafsluiting omvat onder andere het verkrijgen van een kadastraal uittreksel van het te kopen onroerend goed en het controleren van de identiteit van de partijen. Een zorgvuldige advocaat zal het kadastrale uittreksel direct voor de contractafsluiting raadplegen om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan.

Kosten: Kosten verbonden aan de aankoop of verkoop

Aan de aankoop of verkoop van een woning in Hongarije zijn verschillende kosten verbonden. Deze omvatten onder andere de overdrachtsbelasting, de vergoeding voor de procedure bij het kadaster, de advocaatkosten en de inkomstenbelasting.

Al met al is de aankoop of verkoop van onroerend goed in Hongarije een complex proces met veel valkuilen. De grootste fout die kopers of verkopers kunnen maken, is beslissingen nemen zonder een advocaat, of de verkeerde advocaat kiezen. Een ervaren advocaat kan het hele proces vergemakkelijken en helpen mogelijke risico's te minimaliseren.

Beste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Huisje aan de rand van een Hongaars dorp
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Hongarije. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars aan het Balatonmeer, in Pecs en en overige Hongaarse regio's. 

Rode auto op het platteland Nu steeds meer Nederlanders en Belgen besluiten (semi-)permanent in Hongarije te verblijven, heb ik alles op een rijtje gezet als het gaat om de belangrijkste stappen en voorwaarden bij het op Hongaars kenteken laten registreren van een (eigen) auto. 
More articles