Een huis kopen in Kroatië : Kopie van kadastrale plattegrond

Nicky,  donderdag 19 september 2013

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks van 4 artikelen over het kopen van een huis in Kroatië. In deze reeks worden de belangrijkste documenten besproken die je nodig hebt bij de aankoop van een Kroatische woning. De andere artikelen in de reeks behandelen de volgende onderwerpen :

Kopie van de kadastrale plattegrond (Kopija Katastarskog plana)

Kadastrale kaarten die het eigendomsrecht laten zien bestrijken heel Kroatië. Elke woning heeft een kadastraal nummer. Dit is hetzelfde nummer als het in het vermelde land nummer. Met de kadastrale kaart kun je controleren of het onroerend goed uit het grondboek, ook het onroerend is dat je ter plaatse aantreft. Het is een hele kunst om zo’n kaart te lezen. Tenzij de woning is gemarkeerd door de makelaar, kan een specifieke woning moeilijk terug te vinden zijn!

De belangrijkste reden om de kaart te gebruiken is de controle of jouw woning geregistreerd staat in het grondboek register. De kaart wordt ook regelmatig gebruikt om grenzen te controleren. Aangezien de schaal meestal erg klein is, is het niet mogelijk om dit nauwkeurig te doen. Maar het geeft wel een indicatie. Voor een nauwkeurige meting heb je een (geodet) nodig.

Sommige woningen hebben een samengesteld kadastraal nummer. Als een perceel grond in het verleden is opgedeeld, dan krijgen de verschillende delen het oorspronkelijk nummer gevolg door een ‘/’ met een volgnummer. Perceel 2605 is in het verleden bijvoorbeeld opgedeeld om er 4 huizen op te bouwen. Elk huis heeft nu zijn eigen perceel met zijn eigen nummer: 2605/1, 2605/2, 2605/3 en 2605/4.

Voorbeeld kadaster kaart 
Kroatie 

Auteur : Nicky -


Mozaiek
Huizen te koop in Kroatië van particulieren en makelaars. Zoek naar villa’s, appartementen of boederijen op het schiereiland Istrië, aan de centrale Dalmatische kust of in het gebied rond Dubrovnik. 

Huisdeur met stoelen Uitleg van de begrippen op het grondboek document : inventarislijst, lijst met eigenaren en overzicht van de schulden op het onroerend goed. Als je in Kroatie een woning koopt dan neem je de schulden over. Dus als er nog een uitstaande lening of hypotheek is, dan ben jij aansprakelijk. 
More articles
Links