Een huis kopen in Kroatië : Onderzoek perceelgrenzen door landmeter

Nicky,  woensdag 18 september 2013

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks van 4 artikelen over het kopen van een huis in Kroatië. In deze reeks worden de belangrijkste documenten besproken die je nodig hebt bij de aankoop van een Kroatische woning. De andere artikelen in de reeks behandelen de volgende onderwerpen :

Onderzoek landmeter

In tegenstelling tot andere landen is een onderzoek door een geen normaal onderdeel van de aankoop van een huis. Door de kleine schaal van de Kadastrale plattegrond is het niet altijd mogelijk om precies vast te stellen waar de perceelgrenzen liggen en wie nu eigenlijk de eigenaar is van een muur op het grondstuk. Bij twijfel is het een goed idee om een onderzoek uit te laten voeren door een landmeter (geodet). Meestal laat de koper dit onderzoek uitvoeren. De informatie over de perceelgrootte staat niet op een van de documenten die de verkoper aanlevert. In landelijke gebieden zijn de grenzen vaak bestaande perceelsgrenzen. Maar dit is niet overal zo! Daarom moet je er niet bij voorbaat vanuit gaan dat een oude stenen muur om een grondstuk de officiële perceelsgrens is.

Voorbeeld landmeter geodet 
kaart Kroatie 

Dit soort onderzoeken zijn uiterst ongewoon in Kroatië. Indien nodig, dan kan de makelaar zo’n onderzoek regelen.

Auteur : Nicky -


Huizen aan kust
Huizen te koop in Kroatië van particulieren en makelaars. Zoek naar villa’s, appartementen of boederijen op het schiereiland Istrië, aan de centrale Dalmatische kust of in het gebied rond Dubrovnik. 

huis met raamluiken Deze koopgids Kroatië biedt in vogelvlucht een overzicht van de diverse aspecten van het kopen van onroerend goed in Kroatië . Ga na of je het recht hebt om een huis te kopen in Kroatië en wat de verschillende stappen zijn om de eigenaar van een huis te worden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een hypotheek af te sluiten in Kroatië? 
More articles
Links