Een huis kopen in Spanje tijdens corona? Of niet?

Patrick Arnoldus,  vrijdag 21 augustus 2020

Haven met boten 
in de Middellandse Zee 

De laatste maanden twijfelen veel mensen of ze juist nu, in deze onrustige tijd, wel een Huis aan de Costa moeten kopen. De meeste mensen willen liever even wachten…. Echter wilt u een nieuwbouw huis of appartement kopen? Voor u zelf, voor de verhuur of voor beide? Doe het dan juist nu wel.

Uw eigen thuis in Spanje

Hoe fijn is het op om op vakantie te gaan maar wel uw eigen spullen te hebben, beddengoed, handdoeken, bank, bed, badkamer, toilet en tuinmeubels. Bij een huis ook meestal nog eigen privé zwembad. Een volledig uitgeruste keuken, dus wilt u thuis eten kan dat, maar hoeft natuurlijk niet. Voor veel mensen is een (groot) hotel op dit moment een struikelblok om op vakantie te gaan. U heeft met een eigen (t)huis aan de Costa daar geen zorgen over, want alles is van u zelf en dat geeft een extra schoon gevoel.

Gaan de prijzen dan niet zakken?

Wij horen ook verhalen van dat de prijzen wel 20% tot 30% gaan zakken, echter dit komt vaak van mensen die wel willen kopen maar niet kunnen. En wachten tot de prijzen zo gaan zakken, dat ze of een ons wegen, of in de rij staan voor net dat ene pareltje van mensen die heel snel geld nodig hebben. Nou neem van mij aan dan bent u vaak al te laat als u in Nederland zit. Gaan de prijzen dan niet zakken, ja zeker wel. Er is nog steeds een overschot aan oude huizen in Spanje, of huizen gebouwd op de verkeerde locaties. Die zijn nu al niet te verkopen laat staan na deze crisis. Maar ook een oud appartement direct aan de kust, zal echt niet zo gigantisch in prijs zakken, want die blijven geliefd. Vaak zijn deze appartementen in eigendom van de Spanjaarden zelf en die wachten liever jaren met het verkopen dan dat ze er niet het bedrag voor krijgen dat ze in hun hoof hebben.

Andere prijzen nieuwbouw?

Voor wat betreft nieuwbouw, is de verwachting dat de prijzen gelijk blijven. Wij zien juist een stijging in de vraag naar betaalbare 2 of 3 slaapkamer woningen met misschien een klein maar wel een eigen zwembad. En wanneer de vraagt stijgt…dus nee zakken gaan de prijzen echt niet. De prijzen zijn al eerder gecalculeerd en vaak al scherp. Wat je nu wel ziet, is wanneer er nieuwbouw woningen klaar zijn die nog niet verkocht zijn, er soms mooie aanbiedingen voor de keukenapparatuur, een meubelcheque of een aircomachine. Die worden dan soms cadeau gedaan door de projectontwikkelaars, een goede makelaar onderhandelt hierin voor u.

Overigens is de start van de bouw van dit soort huizen vaak pas na aankoop en na betaling van de 1e termijn. Dus zoveel nieuwbouwwoningen met privé zwembad vanaf € 225.000,- staan er niet sleutel klaar om direct te betrekken….

Vraag vakantiewoningen anders dan voorheen

Waar er eerst nog een heel gezin van 4-6 personen naar een all inclusive resort op vakantie ging, willen deze mensen liever een mooie rustig gelegen woning met privé zwembad. Maar dan wel alles zo leuk, nieuw en mooi mogelijk…En dat ze dan even moeten rijden om naar het strand te gaan, nemen ze voor lief, zolang het in en om het huis maar leuk is. Dus ook geen appartement in een groot complex, want dat geeft hetzelfde gevoel als dat hotelresort.

Goed geïnformeerd vooraf

Het spreekt voor zich dat wij onze klanten zo goed als mogelijk willen informeren. Juist omdat het zo fijn is om onze klanten zorgeloos te laten genieten van het gehele aankoop en bouwproces. Door onze klanten te voorzien van de juiste en zeer uitgebreide informatie, te behoeden voor verrassingen. Het hoort een leuk en positief traject te zijn, zonder slapeloze nachten.

Dus waarom dan niet nu kopen in deze tijd?

1. Wanneer u onzeker bent over uw inkomsten.

Wanneer u een (vakantie)huis koopt in Spanje is het niet verstandig dit te doen van uw allerlaatste geld. Dit geldt natuurlijk ook voor een 2e huis elders in de wereld. Doe het niet wanneer u twijfelt over het behoud van uw baan, toekomst van uw bedrijf of andere inkomsten.

2. Wanneer u niet zeker bent van de woning en/of de locatie ervan.

Aanbod genoeg op dit moment, dus u kunt extra kritisch zijn. Of alles moet echt kloppen en de projectontwikkelaar moet u echt een goede aanbieding doen. Laat u goed informeren door de makelaar, vergelijk soortgelijke woningen in dezelfde prijsklasse. En bij twijfel, niet doen!

Nu kopen betekent volgend jaar zomer van genieten!

De meeste nieuwbouwwoningen worden gebouwd in een tijdbestek van 8 tot 12 maanden. Dus wilt u volgend jaar zomer heerlijk kunnen genieten van uw eigen (t)huis aan de Costa, alles fris, nieuw en schoon? Dan is het nu tijd voor actie, juist in deze tijd! Daarom onze vraag, waarmee kunnen wij u NU helpen?

Patrick Arnoldus Huisaandecosta.nl
Patrick Arnoldus
Huis aan de Costa
Mobiel : (+31) 6 47 950 920
E.
I.

witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Aracena aan de Costa del Sol Meer dan 70 zorgvuldig geselecteerde links over wonen en werken in Spanje. Verdeeld over meer dan 15 categorien : Verhuizen, Werken, Starten van een bedrijf, Een huis zoeken, Kosten levensonderhoud, Openbare nutsvoorzieningen, Gezondheidszorg, Huisdieren, Etiquette en gebruiken, Spaans leren, Geld- en bankzaken, Belastingen, Openbaar Vervoer, Rijbewijs, Importeren Auto, Vakantie in Spanje, Klimaat, Eten, Blogs en Ik Vertrek. 
More articles