Alternatief voor een duur huis in Zuid-Frankrijk: het voordeel van bouwgrond

BR France,  zondag 11 augustus 2019

Huis in Zuid-
Frankrijk 

Een huis te koop in Zuid-Frankrijk gezien, maar geschrokken van de hoge prijs? Een huis kopen in Zuid-Frankrijk is vaak duurder dan veel mensen denken. Met name op de populaire locaties zijn de prijzen hoog, omdat er veel vraag is naar deze woningen.

Met name de woningen uit brochures en van websites zijn vaak te hoog geprijsd. Er lijkt sprake van een ideale locatie in een bijzonder fijne streek. Toch is het maar de vraag of er ook in het laagseizoen voldoende te beleven valt. En hoe lang is het eigenlijk reizen naar de luchthaven of naar het station van de TGV? Wat uiteindelijk belangrijk is bij het kopen van een huis in Zuid-Frankrijk is de locatie. Meteen gevolgd door belangrijke zaken zoals de locatie, én de locatie. Het gaat uiteindelijk uitsluitend om de ligging. Dat maakt bouwgrond een interessantere keuze dan een huis te koop in deze regio.

Vier voordelen van bouwgrond in Frankrijk

Benieuwd naar de concrete voordelen van bouwgrond in plaats van een huis kopen in Zuid-Frankrijk? We vroegen het Werner Spranghers, geregistreerd makelaar in Frankrijk en Belgie, geeft ons 4 belangrijke voordelen:

  • Eigen architectuur
  • Prijsstijging van de grond
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Fiscaal voordeel

Eigen architectuur

Het belangrijkste voordeel van bouwgrond in plaats van een huis te koop in Zuid-Frankrijk? U heeft de mogelijkheid tot eigen architectuur. U kunt stap-voor-stap uw droom realiseren, vanuit uw eigen visie en ontwerp.
Door te bouwen in Frankrijk heeft u de kans om het terrein en de te bouwen woning perfect op elkaar aan te laten sluiten. Met name in de Provence en andere delen van het zuiden is het belangrijker om buiten te leven dan binnen. Het is daarom belangrijk dat de twee goed op elkaar aansluiten.

Prijsstijging van de grond

Het zuiden van Frankrijk kent een vrij stabiele (woning)markt. De prijs per vierkante meter is door hervormingen van de ruimtelijke orde sterk opgelopen en het ziet er naar uit dat die trend voorlopig door zal zetten.
De heroriëntatie van de PLU (Plan Local d’Urbanisme) naar kleinere percelen werkt de waardevermeerdering in de hand. Bovendien zijn de percelen daardoor gemiddeld beter aangesloten op noodzakelijke nutsvoorzieningen.

Tip: aankoop van bouwgrond in Frankrijk kan een aantrekkelijke belegging zijn. Het is goed mogelijk om het perceel later te splitsen of het project in fasen in te delen. Sommige kopers kopen nu, waarna ze over 2 tot 3 jaar gaan bouwen.

Hoge bouwkwaliteit

Alleen bouwen in Frankrijk biedt volledige garantie op de volledige bouwkwaliteit. We bouwen de woning vanaf de grond op aan de hand van hedendaagse technologie en innovatie. Bovendien voldoen we daarmee ruimschoots aan de verplichtingen op het gebied van ecologie, energie en ventilatie.

Tip: met BRFrance als Maître d’Oeuvre geniet u standaard 10 jaar garantie en natuurlijk alle verplichte verzekeringen om problemen te voorkomen.
De hoge kwaliteit van de gebruikte materialen voor de te bouwen woning werkt waardeverhogend. Het is op die manier vaak een betere investering dan een huis te koop in Frankrijk.

Fiscaal voordeel

Tenslotte biedt het kopen van bouwgrond mogelijkheden voor fiscaal voordeel. Bouwgrond leidt tot een lager percentage aan registratierechten en de notariskosten bedragen slechts 2 tot 2,5 procent. De totale aankoopkosten van de grond blijven beperkt tot circa 8 procent van de aankoopprijs, inclusief de kosten voor de makelaar.

Tip: in sommige gevallen biedt de Franse wetgeving mogelijkheden tot interessante fiscale constructies, bijvoorbeeld om de btw terug te vragen. Wij hebben de fiscale contacten die u daar meer over kunnen vertellen.

Huis kopen in Zuid-Frankrijk: bouwen is beter
In plaats van een huis kopen in Frankrijk op zoek naar bouwgrond of benieuwd naar de mogelijkheden daarvan? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over onze ervaringen en expertise op dit gebied.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk

Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Vervuilde rivier Frankrijk kampt met drinkwaterproblemen door klimaatverandering, urbanisatie en langdurig pesticidengebruik. Een derde van de bevolking krijgt onvoldoende kraanwater. Er is nood aan een duurzame aanpak, inclusief groene infrastructuur en publieke bewustwording, om de waterkwaliteit te verbeteren. 
More articles