22 Properties for Sale in Ile-de-France

(€) 340000,  PARIS,  Ile-de-France
(€) 157000,  PARIS,  Ile-de-France
(€) 1850000,  ÉVRY,  Ile-de-France
Repareren rieten dak
Het kan voorkomen dat je af en toe reparaties of een renovatie moet uitvoeren in je Franse woning. Het zelf uitvoeren van renovatiewerkzaamheden is natuurlijk een stuk goedkoper dan het inhuren van een klusjesman of aannemer. De renovatie zorgt er ook voor dat de waarde van je woning toeneemt. Een renovatie kan echter ook risico’s inhouden voor je gezondheid. Het is daarom van belang dat je op de hoogte bent van de gezondheids-, milieu en chemische risico’s die je tegen kunt komen.
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Frankrijk boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Frankrijk, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Franse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.
Dorp in de Auvergne
Een huis kopen of laten bouwen in Frankrijk? Nederlandse specialisten helpen u met de belangrijke ins en outs, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Zelfs na 15 jaar merken we nog dat veel kopers en bouwers het lastig vinden om daar de juiste specialisten bij in te huren. Dat komt misschien door onze ietwat eigenwijze Nederlandse en Belgische cultuur, al lijkt het ook een makkelijke besparing op de kosten.
Wijngaard frankrijk
De valkuilen van een schenking van bloot-eigendom. Marc en Jan-Pieter zijn sinds een jaar eigenaar geworden van een familiewoning in de Auvergne. De broers maakten gebruik van een constructie waarbij zij het bloot-eigendom, zeg maar het juridisch eigendom verkregen, terwijl het vruchtgebruik in handen van vader bleef.
Sfeerfoto’s Auvergne Frankrijk
De leeftijd van de eigenaren van een statig kasteel, net onder Parijs gelegen, wordt er niet jonger op. De een na de ander beslist dan ook dat het welletjes is en verkoopt zijn stekje. Men is feitelijk niet eigenaar van het kasteel. Het gebouw is namelijk gesplitst in appartementen en ondergebracht in een Société Civile Immobilière (SCI). Ieder van de eigenaren bezit een aantal aandelen in die SCI.