Italiaanse rode wijnen kopen bij Bol.com

Bol.com,  donderdag 6 augustus 2020

De Valpolicella van 13,5% alcohol is een fruitige en bepaald pittige wijn met een diepe kleur. Een rijk en complex bouquet met iets van kersen. De Valpolicella wordt gemaakt van 3 soorten druiven, die met de hand worden geoogst om een zo puur mogelijk product te verkrijgen. Een echte smaakmaker tijdens een heerlijk etentje.


In het glas heeft de Il Poggione een robijnrode kleur met intense geuren in de neus met vooral veel rood rijp fruit kersen, kruiden, zoethout, gerookt vlees, rozen en gegrild vlees in de neus. In de mond heeft de Brunello een strak en helder mondgevoel met fruit intensiteit vol, krachtig, complex, fluweelzacht en met een lang aanhoudende afdronk. De 2013 jaargang heeft 96/100 Parkerpunten gekregen en dit is de hoogste score die deze wijn heeft gekregen.


Sappige, soepele fruitsmaken, gecombineerd met een vleugje houtrijping zorgt voor een net wat vollere smaak dan de Farnio.


Brunello is een van de beroemdste Italiaanse wijnen. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit. Want brunello is simpelweg de naam van de lokale kloon van de belangrijkste druif van Italië, sangiovese. Alleen in het Toscaanse wijngebied Montalcino wordt deze druif zo genoemd. Nergens anders ter wereld kan dus Brunello worden gemaakt. Deze wijn van Castello Banfi is klassiek, complex en gespierd. Je proeft sappige kersen, stevige tannines en Italiaanse kruiden. Schenk hem bij wild, stoofschotel of bij Parmigiano Reggiano.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour  


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Met de auto naar Italië? Highport 5-delige autoset.

Moran Calabro Ik loop al vele jaren mee in de tweede huizen wereld in Italië en heb veel Nederlanders zien komen en gaan. Menigeen heb ik daarbij geholpen. Tot eind vorige eeuw waren het vooral mensen met eigen geld en sinds het midden van het eerste decennium ook met geleend geld. Dat was mede te danken aan het feit dat Nederlandse banken toen buitenlands onroerend goed als onderpand zijn gaan accepteren. Daar hoef je nu niet meer om te komen. 
Meer artikelen



























































































Links