2162 Properties for Sale in Italy

(€) 280000,  Carovigno,  Apulia
(€) 1100000,  Ostuni,  Apulia
(€) 680000,  Vercana,  Lombardy
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Italië boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Italie, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Italiaanse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.
Toscane
Er komt veel kijken bij de aankoop van een huis. Er zijn juridische, fiscale en financiële aspecten, mogelijke bouwkundige valkuilen en lokale regelgeving om rekening mee te houden. Laat staan als je een huis in Italië wilt kopen. Dan is het fijn als je de taal goed spreekt, zodat je weet wat er precies gezegd wordt en nodig is. Alleen spreekt natuurlijk niet iedereen vloeiend Italiaans.
Italiaanse kersen
Originele Italiaanse producten te koop in de Italië Shop van Affidata : keramiek, keukengerei en Italiaanse delicatessen.
Mediterraan huis met bloempotten
Te vaak worden kopers pas geïnformeerd dat het huis niet of niet in de huidige staat kan worden overgedragen nadat zij al een aanbod tot koop hebben gedaan en een eerste aanbetaling aan de verkoper hebben verricht. Zij kunnen de overeenkomst dan ontbinden en de aanbetaling terugvragen, maar zie dat geld dan maar eens terug te krijgen.
Lentelandschap Toscane
In mijn vorige column gaf ik een voorbeeld van hoe een Italiaanse droom in rook kan opgaan. Een dure les, zeker als de verantwoordelijke tussenpersoon daarna niet thuis geeft. Als de betreffende koop wel was doorgegaan, zouden er ook problemen zijn ontstaan. Wat was het geval: het budget was toereikend om een boerderij met landerijen te kopen, maar niet om ook de kosten van de notaris, overdrachtsbelasting, tussenpersoon en opknapwerk te voldoen.