Zoek naar kerncentrales in Duitsland via Google maps

Jos Deuling,  maandag 11 mei 2015

Adres :
Radius:

Als je van plan bent om een huis, appartement of boerderij in Duitsland te kopen dan is het handig om vooraf even te controleren hoe ver je nieuwe huis van een kerncentrale af ligt. Geef de locatie op en zoek alle kerncentrales via Google maps binnen een straal van 50, 100, 150, 200 of 250 kilometer. Click op de marker voor een pop-up met naam, adres en url van de Wikipedia pagina van de gevonden kerncentrale.

Bekijk ook de interessante reportage van Nieuwsuur over de Duitse Energiewende (NOS 10 mei 2015):

Op 30 juni 2011 besloot Duitsland als eerste grote industriële natie te stoppen met kernenergie. In 2022 moet de laatste Duitse kernenergie centrales gesloten zijn. Het besluit was een direct gevolg van de Fukushima ramp en van een veiligheidscontrole van de Duitse kerncentrales. Het besluit werd unaniem genomen door CDU / CSU (de christen-democratische partijen), de liberale FDP, SPD (sociaal-democratische Partij van Duitsland) en Alliance '90 / De Groenen. De kerncentrales die waren uitgeschakeld tijdens het moratorium werden definitief losgekoppeld van het elektriciteitsnet.

De sluiting van de resterende negen kerncentrales zal per wet worden geregeld in het zogenaamde . De nucleaire centrales Isar 2, Emsland en Neckarwestheim zijn de laatste 3 kerncentrales in Duitsland die in 2022 worden gesloten.


Chalet in de Alpen in de zomer
Zoek naar huizen en onroerend goed in Duitsland. Appartementen, boerderijen en villa’s te koop in Nedersaksen, Noord-Rijn-Westfalen en Rijnland-Palts. 

We kunnen niet allemaal Duitsers zijn Een selectie van de geschiedenisboeken over Duitsland die de afgelopen jaren verschenen zijn. Naast de klassiekers ook aandacht voor recent verschenen boeken. De meeste boeken die ik heb geselecteerd hebben een positieve recensie op Bol.com. 
More articles

Links