Zoek naar kerncentrales in Frankrijk via Google maps

Jos Deuling,  maandag 11 mei 2015

Adres :
Radius:

Als je van plan bent om een vakantiehuis of tweede woning in Frankrijk te kopen dan is het handig om vooraf even te controleren hoe ver je nieuwe huis van een kerncentrale af ligt. Geef de locatie op en zoek alle kerncentrales via Google maps binnen een straal van 50, 100, 150 of 200 kilometer. Click op de marker voor een pop-up met naam, adres en url van de Wikipedia pagina van de gevonden kerncentrale.

Zie ook de interessante reportage van Nieuwsuur van mei 2015 over hoe Frankrijk haar energiebeleid invult:

Bij een ongeluk in een kerncentrale waarbij radioactiviteit ontsnapt, zal de regering zal de omgeving van de kerncentrale laten evacueren. Iedereen in een straal van 10 tot 25 kilometer rond de getroffen kerncentrale moet het gebied verlaten.

In een gebied van 100 kilometer van het ongeval, wordt mensen geadviseerd om binnen te blijven en jodium tabletten in te nemen indien nodig. Landbouwgrond op een afstand tot 100 kilometer van de kerncentrale moet worden toegedekt, dieren moeten op stal blijven.

Bij een ramp is niet alleen de afstand tot de kerncentrale van belang, het weer speelt ook een belangrijke rol. De mate van vervuiling hangt af van windsnelheid, windrichting en neerslag.


Voordeur van een traditioneel Frans huis.
Zoek naar huizen en onroerend goed in Frankrijk. Appartementen, fermettes, gites, boerderijen en B&B’s te koop in Bourgondië, Bretagne, Limousin, Poitou-Charente en de Provence. 

Aardappelen oogsten op het platteland Ik ben nog maar net op weg door dit eindeloos gevarieerde land van gerechten en wijnen als ik een zijweggetje zie dat ik met geen mogelijkheid links kan laten liggen. Ik denk trouwens denk dat ik er u een groot plezier mee doe als ik nieuwsgierig linksaf sla, want daar staat een bordje “Bistrot de Pays”. 
More articles

Links