Zoek naar kerncentrales in Spanje via Google maps

Jos Deuling,  donderdag 12 april 2012

Adres :
Radius:

Als je van plan bent om een appartement of villa in Spanje te kopen dan is het handig om vooraf even te controleren hoe ver je nieuwe huis van een kerncentrale af ligt. Geef de locatie op en zoek alle kerncentrales via Google maps binnen een straal van 50, 100, 150, 200 of 250 kilometer. Click op de marker voor een pop-up met naam, adres en url van de Wikipedia pagina van de gevonden kerncentrale.

In 1983 werd in Spanje een moratorium op kernenergie afgekondigd hetgeen op termijn zou leiden tot een stopzetting van alle activiteiten op het gebied van nucleaire energie. Na dit besluit werden nog een aantal in ontwikkeling zijnde kerncentrales afgebouwd. Nieuwe plannnen voor de bouw van kerncentrales werden uitgesteld en in 1994 uiteindelijk afgeblazen.

Na de parlementsverkeizingen van maart 2004 kwam de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij, de , aan de macht ten koste van de conservatieve volkspartij . De nieuwe regering onder leiding van José Luís Rodríguez Zapatero besloot tot een geleidelijke afbouw van kernenergie. Dit proces zou in 2022 voltooid moeten worden.

De parlementaire verkiezingen van 2011 werden gewonnen door de Partido Popular. Zij kreeg een absolute meerderheid in het parlement en besloot tot het opzetten van een centrale opslag voor verbruikte splijtstof en radioactief afval in Villar de Cañas.

Hoewel er wetten zijn die de verdere uitbreiding van kernenergie te verbieden, is de Spaanse regering van mening dat zij alleen door de uitbreiding van kernenergie kan voldoen aan de geplande vermindering van de uitstoot van broeikasgassen zoals overeengekomen in .


Witte huizen in een dorpje op het platteland van Andalusië.
Zoek naar huizen en onroerend goed in Spanje. Appartementen en villa’s te koop in Andalusië, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Calida en de Costa del Azahar. 

Spaanse lunch Bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden. Toch kun je op Internet nog wel een aantal interessante Spanje blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt en heb de blogs onderverdeeld in de rubrieken Spanje, Andalusië, Barcelona, Costa Blanca, Extremadura, Madrid, Spaans Eten en Een Huis Kopen in Spanje. 
More articles

Links