Foutloos een ​​kopje koffie bestellen in Italië

Enzo Ricci,  zondag 26 maart 2017

Espresso 
machine Italie 

Het is heel gemakkelijk om foutloos een ​​kopje koffie te bestellen in een van de vele bars in Italië. Volg deze 14 eenvoudige regels voor een ​​echte koffieproeverij ervaring:

 1. Espresso (esprɛsso) wordt in Italië gedronken bij het ontbijt, na de maaltijd; in principe op elke moment.
 2. Als je niet kan kiezen tussen een espresso en een cappuccino, dan kun je een Caffè Macchiato (kaffɛ makkjato) nemen. Dit is een kleinere cappuccino, geserveerd in een klein kopje.
 3. Vraag in een bar niet om een ​​espresso, Italianen gebruiken het woord espresso niet. Je kunt gewoon zeggen un caffè (kaffɛ) en de barista weet wat je wilt.
 4. Iemand zal je een glaasje water aanbieden bij de koffie. Drink het water om je mond te reinigen en je voor te bereiden op de smaak van koffie. Je kunt het glaasje water natuurlijk ook laten staan.
 5. Espresso is echt sterk en geconcentreerd. Wees voorzichtig en drink niet meer dan drie / vier op een dag.
 6. Cappuccino (kapputtʃino): alleen bij het ontbijt met een croissant. NOOIT na een pizza of een diner. NOOIT in de avond.
 7. Samen koffie drinken in een bar is een manier om te socializen: met een vriend, met collega's of met iemand waar je een oogje op hebt, om het ijs te breken.
 8. Drink koffie staand ​​bij de balie. Anders kan de barista je drie keer de prijs in rekening brengen.
 9. Blijf uit de buurt van Koffie automaten. Het is gewoon vies water.
 10. Als je iets wilt wat de oudere Italianen drinken, vraag dan om een Caffè Corretto (kaffɛ korrɛtto): een epresso bereid met een beetje Sambuca of Grappa.
 11. In de zomer, bij 40 graden, is een ​​Caffè Shakerato (kaffɛ ʃekerato) lekker, een kopje koffie gemaakt met ijs in een cocktail shaker. Het is gewoon heerlijk en wordt vaak geserveerd in een Martini glas.
 12. In steden als Milaan, Rome of Turijn wordt veel gexperimenteerd met koffie: Ginseng koffie of Mocaccino gemaakt van warme chocolademelk, cappuccino en panna. Niet echt italiaans, maar voor als je nieuwsgierig bent.
 13. De koffiekopjes zijn vaak warm en soms komt er zelfs stoom vanaf. Dat komt omdat ze bovenop de koffiemachine staan. Als je hier niet van houdt vraag dan om een kopje koffie in een glas, Caffè al Vetro.
 14. Een barista heeft het vaak druk dus hoe eenvoudiger de order hoe beter.


Een barista is een professionele koffiezetter. Niet alleen in de horeca wordt het aanbod koffies steeds diverser, veel thuisdrinkers kopen een espressomachine en gaan experimenteren. Voor die groeiende groep liefhebbers is er nu dit mooie boek waarin barista Sander Schat heldere informatie geeft over de verschillende componenten die een goede koffie maken: kwaliteit van de bonen, roostering, versheid, soort maalsel, doorlooptijd enz. en over gereedschap.
 


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Bouwvakker aan het werk Bij de aankoop en renovatie van een Italiaanse woning speelt de geometra een belangrijke rol. Letterlijk vertaald betekent geometra ‘landmeter’. Maar deze vertaling dekt de lading niet want de geometra is veel meer dan een landmeter. Hij doet een groot aantal werkzaamheden die in Nederland of Belgie door een architect, makelaar, opzichter en aannemer worden uitgevoerd. De geometra is uniek voor Italië. In andere Europese landen zul je deze functie niet tegenkomen. 
More articles


Links