131 Properties for Sale in Croatia

(€) 560000,  Istrie,  Istria
(€) 540 000,  Istrie,  Istria
Ulcinj,  Dubrovnik-Neretva
detail foto dakpannen
Deze koopgids Kroatië biedt in vogelvlucht een overzicht van de diverse aspecten van het kopen van onroerend goed in Kroatië . Ga na of je het recht hebt om een huis te kopen in Kroatië en wat de verschillende stappen zijn om de eigenaar van een huis te worden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een hypotheek af te sluiten in Kroatië?
De Dalmatische kust
Op een Kroatische kadastrale kaart worden niet alleen de perceelgrenzen getoond maar ook de woning zelf. Met de kaart kun je controleren of het onroerend goed zoals dat beschreven staat in het Grondboek ook ter plaatse aanwezig is.
De Dalmatische kust
Verschillende documenten zijn nodig om een woning legaal te verkopen, afhankelijk van de ouderdom van de woning. Je kunt de volgende documenten nodig hebben : bouwvergunning, gebruiksvergunning, certificaat van de bouwinspectie, locatie vergunning en bijvoorbeeld een energieprestatiecertificaat.
Graphic of old Dubrovnik
Elk land heeft zijn do’s and don’ts. Zo ook Kroatië. In deze blogpost vind je een beknopt overzicht van de Kroatische etiquette. Enkele voorbeelden: In sommige huizen in Kroatië moet je je schoenen uitdoen bij binnenkomst. Als de gastheer erop aandringt om je schoenen aan mag houden dan is dat een teken van respect. Begin geen gesprek over de onderwerpen Joegoslavië, Tito en het communisme. Zoek oogcontact met de Kroaten. Dit wordt op prijs gesteld.
De Dalmatische kust
Uitleg van de begrippen op het grondboek document : inventarislijst, lijst met eigenaren en overzicht van de schulden op het onroerend goed. Als je in Kroatie een woning koopt dan neem je de schulden over. Dus als er nog een uitstaande lening of hypotheek is, dan ben jij aansprakelijk.