Overzicht van interessante Frankrijk blogs

Jos Deuling,  vrijdag 27 december 2019

 

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2020.

Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Frankrijk blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt van blogs die regelmatig worden bijgehouden. Daarnaast heb ik ook een paar goede blogs opgenomen die (helaas) niet meer bijgehouden worden of waar men slechts incidenteel nog nieuwe artikelen posten. Ik heb de blogs gerubriceerd naar onderwerp.
: Blog van Renée Hagtingius over Zuid-Frankrijk, Provence, Côte d'Azur. Goed geschreven artikelen over het leven in Frankrijk en elke week een recept. Aanrader.

: Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt.

: Ik woon aan de voet van de heuvels van Saint-Goussaud. In de Creuse, een bescheiden departement in het hart van Frankrijk. Als je van groen houdt, zit je hier goed. Ik houd van groen. En van rust. Bezienswaardigheden zijn hier nauwelijks, er gebeurt hier hoegenaamd niets. Toch stemt mijn zelfverkozen ballingschap mij tevree. Ik heb geen ‘Groot Nieuws’ om te delen. Een groots en meeslepend leven put ik uit kleine gebeurtenissen, waarnemingen en herinneringen. Als betrokken buitenstaander. Als Nederlander in Frankrijk.

: Wonen en Leven in Frankrijk, voor Nederlanders die in Frankrijk wonen of dat willen gaan doen.

: De Herberg beschrijft en laat het dagelijks leven zien van het wonen in Frankrijk in Zuid-Bourgogne. En dat met name in de Brionnais en Charolais.

: Een blog en boek van Frans Collignon en Diana Bloemendal

: Sinds 1993 hebben wij, Martien en Marthy, een driehonderd jaar oud huis in een gehucht in de Ardêche in Frankrijk. We zijn klaar met de renovatie en hebben nu achter ons eigen huis een vakantiehuis wat wij verhuren.We genieten hier zo'n zeven maanden per jaar van de natuur, rust en ruimte.

: Sinds december 2007 ben ik in het bezit van een huis in Frankrijk. Nog steeds is het vreemd om daar een huis te hebben. Zoiets als een droom die plotsklaps waar wordt. Tussen dromen en besluiten zat drie dagen. Met deze weblog zal ik het verhaal proberen te vertellen.

: Aardige blog van Jacqueline over het leven in Die in de Drôme.

: Belevenissen in een frans dorpje waar alle inwoners iets met de gastronomie te maken hebben.

: Bonjour, ik ben Mireille den Hartog en welkom op mijn blogazine met achtergrond verhalen, feiten en weetjes over ‘producten’ van Franse bodem. Doordat wij dus regelmatig in het Franse land vertoeven leer je ook de Franse artikelen en producten kennen. Deze “kennis” wil ik graag delen.

: Nieuw verschenen Franse boeken!

: Blog over Franse literatuur en cultuur

: Stefan de Vries is a multimedia journalist based in Paris, covering European current affairs.

: In de bioscoop, op dvd of online kijken.

: Ik lees, schrijf boeken en kruip geregeld op een podium. Men noemt mij wel eens "een francofiel". Het gebeurt dat men ook het woord "bevlogen" in de mond neemt. Het is wat het is.

: Tentoonstellingen, tips, boeken, nieuws en bijzondere plekken.

: Caspar Visser 't Hooft woont in Arras. Hij wisselt met plezier van gedachten over God en Frankrijk, over literatuur en van alles. Ook geeft hij graag het woord aan andere 'Schrijvers in Frankrijk'.

: Welkom op Bonjour Frankrijk: een inspiratieplatform voor de francofiel die maar niet uitgepraat raakt over het land van baguettes, camembert en lavendelvelden.

: De insidertips van Nicky, Carole en Josee vind je niet zo snel in gidsjes.

: Frankrijk Binnendoor gaat over reizen door Frankrijk én stedentrips naar Parijs. De enige website over Frankrijk met persoonlijke tips, reisverhalen, eBooks èn podcasts.

is een klassieker onder de Frankrijk blogs. Het bestaat al bijna net zolang als Internet zelf. Het Hurktoilet weblog wijst op leuke plekjes in Frankrijk. Verder: nieuws en nieuwtjes uit Frankrijk, niet volledig, niet altijd het harde nieuws, wel een beeld van het land.

: In februari 2005 hadden we plotseling een boerderijtje met een stuk land in Frankrijk. We doen elke keer verslag als we er zijn. We houden ons daar met de gewone Franse plattelanddingen bezig: bij de buren langsgaan, hout hakken, sleutelen, koken en eten en de tuin ontginnen.

: Fotograferen, koken, lekker eten en Parijs

: Laatste post is van maandag 10 oktober 2016. Maar altijd leuk om even terug in de tijd te gaan. Inhoud: Uitgebreid koken met mooie producten, van de markt, van boeren uit de buurt, uit eigen tuin of moestuin van de buurman. En dan goed eten met passende wijnen. Dat is in Château des Edelins heel belangrijk. Daarmee verwennen we onze gasten en wij zijn ongegeneerd bezig met onze passie. Prachtig! Dit blog is er om u hiervan te laten meegenieten, ook als u vanavond niet bij ons aan tafel kunt.

: Op de hoogte blijven van nog meer Franse tongvallen en taaltuimelingen? Meer begrijpen van culturele misverstanden en 'humor van de straat'? Lees dan mee op mijn blog!

: Verhuizen naar Frankrijk: Wetenswaardigheden, feiten, verhalen en tips.

: Ondanks dat Musique Lot alias Anke de Bruijn pas sinds 2013 in Frankrijk woont, is ze al stevig geworteld in het (muziek)leven op de grens van de departementen Lot & Dordogne.

: Verhalen over de wereld van de patisserie, over Frankrijk, over de dingen die mij bezig houden, inclusief foto's en recepten!

: Alles wat je altijd al wilde zien in parijs, maar niet durfde te bezoeken  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

Wijnbouw in de Elzas Vakantiehuis in Frankrijk kopen? Een uitstekende keuze, in een prachtig land! Tenminste, als u rekening houdt met de belangrijke woonnormen. Staat er een vakantiehuis te koop in Frankrijk? Controleer dan of die voldoet aan de normen zoals we die in Nederland en België gewend zijn. Dat is helaas lang niet altijd het geval, waardoor een mooie droom zomaar kan veranderen in een behoorlijke tegenvaller. 
More articles