Overzicht van interessante Griekenland blogs

Jos Deuling,  zaterdag 11 augustus 2018

 

Overzicht van Griekenland blogs en Facebook pagina’s

Laatst bijgewerkt op 11 augustus 2018

Algemeen

: Nieuws uit en over Griekenland

: Wil je meer weten over de politiek, economie, geschiedenis en cultuur van Griekenland? Ben je benieuwd naar de verhalen achter het nieuws? ANDER GRIEKENLAND wordt geschreven door Frederiek Lommen. Je kunt haar ook volgen op en .

: Bruno Tersago trok in januari 2000 naar Griekenland. Van maart 2005 tot mei 2009 blogde hij regelmatig over het leven in zijn nieuwe woonplaats, op de blog van De Standaard, “En nu even elders“. Sinds mei 2009 gaat zet hij die blog hier voort.

: Griekenland - reisverhalen en meer (Nederlandstalig)

Cultuur

: Boekrecensies

: Mooie Fotoblog van de klassieke oudheid

Eten

: Griekse recepten

: Griekse Keukenklassiekers

: Overzicht Griekse gerechten en recepten

: A Greek girl cooking in her little expat kitchen in the Netherlands

: Authentic Greek Recipes and more

: A Food and Travel Experience

Facebook Groepen Griekenland

: "It takes a life for someone to discover Greece, but it only takes an instant to fall in love with her"

: Verslaafd aan Griekenland is dé Facebookpagina voor liefhebbers van Griekenland. Het eten, de mensen, de stadjes, het landschap: je kunt geen jaar zonder!

: Voor de internationaale chauffeur die Griekenland rijd of gereden heeft. En voor de chauffeur die interesse heeft in het Griekenland rijden.

Magazines

: Griekenland Magazine heeft ieder kwartaal de mooiste reisverhalen, fotoreportages, achtergrondartikelen uit Griekenland en Cyprus.

: Sinds 1987 hét Nederlandstalig tijdschrift over het hedendaagse Griekenland en verschijnt vier keer per jaar.

: Meer dan 300.000 volgers op Facebook. Inside stories on what Greece is all about, showcasing destinations, culture, gastronomy, history, experiences, authenticity and creativity in all its forms

Grieks leren

: docente en taalcoach Nieuwgrieks

: Iedere dag een Grieks woordje of uitdrukking, interessante feiten, nieuws en veel meer over Griekenland en Griekse cultuur.

: Twitter account over de Griekse taal

Reizen

: 12.000 volgers op Facebook. Ontdek de mooiste plekjes van Griekenland!

: Griekenland Archives

: Info, foto's, filmpjes, glossy over Griekenland en de Griekse eilanden. Alles over vakantie in Griekenland

: Toerisme artikelen

: dit is een site over Griekenland en alles wat er mee te maken heeft, geschiedenis, informatie over Griekenland, Griekse muziek, foto's enz.

: I love Griekenland biedt je het mooiste van Griekenland. 100 bloggers gaan naar de mooiste plekken. Zij ontdekken alle highlights en little secrets van Griekenland.
Huis in Rethymnon op Kreta
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Griekenland. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars. Koop je eigen appartement op één van de Griekse eilanden. 

Dit is de ultieme Griekse kookbijbel. Heel veel authentiek-Griekse recepten, met informatieve vermeldingen van herkomst, variatiemogelijkheden en gewoon interessante weetjes. Ik ken geen ander Grieks kookboek dat ook maar in de buurt van dit standaardwerk komt: een must, voor iedereen die van de echte Griekse keuken houdt!

Traditionele Griekse huizen op het eiland Simi Griekse huiseigenaren worden zwaar getroffen door een nieuwe belastingmaatregel van de Griekse overheid. Een eigen huis wordt bijna onbetaalbaar voor de gewone man. Veel Grieken proberen nu hun huis te verkopen. Het aanbod op de huizenmarkt neemt snel toe maar door de economische crisis in Griekenland is het aantal verkooptransacties sinds 2008 met 50% gedaald. 
Meer artikelen