Overzicht van interessante Italië blogs

Jos Deuling,  zondag 15 januari 2023

calculator 

Laatst bijgewerkt op 15 januari 2023.

: wij schrijven over onderwerpen die ons interesseren en trekken daarbij duidelijk een lijn in het zand. Wij vallen niet kritiekloos voor iets alleen omdat er Italië op staat, maar tonen anderzijds onze waardering voor de italiaanse tradities, de authentiek Italiaanse keuken en superieur vakmanschap in vele ambachten zoals mode en industrieel design.

: Met mijn blog InItalia neem ik je mee op reis naar minder bekende plekken en maak ik je deelgenoot van interessante episodes in de boeiende geschiedenis van Italië.

: Over Italië, de Italiaanse taal, cultuur, eten en reizen

: Italië Uitgelicht is dé culturele reisblog over Italië en is ontstaan uit de liefde voor Italië. Opgericht door Aniek Rooderkerken, maar met bijdragen van meer Italië-liefhebbers!

: Magazine on All Things Italian

: De geheimen van Bologna brengen de Noord-Italiaanse stad tot leven en weerspiegelen een levendige en eigenwijze stad die haar bijnamen ‘la Rossa’, ‘la Dotta’ en ‘la Grassa’ eer aandoet.

: Hier kun je alle verhalen en recepten lezen die we in de loop van de jaren hebben geschreven. De eerste jaren in Vrij Nederland en later online. Frans is olijfboer en publicist in Puglia, Zuid-Italië en Karin is juf en culinair journalist in Amsterdam.

: Voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt.

: Liefde voor de Italiaanse keuken en eetcultuur.

: Op 25 januari 2012 ging vaticaankenner.nl de lucht in. Een site met nieuws, blogs, filmjes en nog meer over de paus en zijn entourage. Onlangs heb ik de naam veranderd in stijnfens. nl. Waarom? Omdat ik er zin in had!

: Ontdekkingsblog door Italië.

: Cosiddetto is Italiaans voor ‘zogezegd’ of ‘zogenaamd’. Het is een woord dat hetgeen erop volgt enigszins relativeert. En dat is dan ook hoe u ook de bijdragen op deze blog moet benaderen. Geen grote en absolute waarheden, maar persoonlijke impressies, leuke weetjes en korte momentopnames van het ‘leven zoals het is’ in het hedendaagse Italië.

: Een fotograaf, een journalist en een baby in een oude camper.

: biedt laagdrempelige informatie en toegankelijke, kleurrijke artikelen over Italië in al zijn facetten. Nooit snobistisch, wel vaak met een knipoog en de nodige humor. Neem dus niet al onze blogs even serieus.

: John en Pieter, twee Nederlandse expats in Italië.

: Na 12 jaar bovenop een heuvel te hebben genoten van ruimte en rust, woon ik nu in een appartement in het dorpje Montespertoli, half uurtje van Florence

: Een blog over Umbrie in Italie. Bezienswaardigheden, wat te doen in Umbrie & anekdotes over ons leven in Umbrie, Italie.

: Een gevarieerd en informatief blog over de meest zuidelijke regio’s van Italië.

: Italië, met zijn mooie dingen en zijn eigenaardigheden, een land waarvan je wel moet houden als je de tijd neemt om het te leren kennen.

: platform waar we graag onze mooie beelden, handige tips en verhalen uit de Italiaanse regio Le Marche met je delen.

: Een blog met tips, actualiteiten, nieuws, achtergrondinformatie en recepten uit de bakermat van Slow Food.

: korte verhaaltjes over mijn (werk)ervaringen in Italië.  


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Espresso machine Italie Het is heel gemakkelijk om foutloos een ​​kopje koffie te bestellen in een van de vele bars in Italië. Volg deze 14 eenvoudige regels voor een ​​echte koffieproeverij ervaring 
More articles