Overzicht van interessante Portugal blogs

Jos Deuling,  zondag 12 januari 2020

 

Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Portugal blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt van blogs die regelmatig worden bijgehouden. Ik heb de blogs gerubriceerd naar onderwerp.


: Hele aardige blog over wonen in Portugal. Over Portugezen, de natuur, vogels, het klimaat en het onderhoud van tuin en woning. Een kort fragment: 'Gisteren zeker een beetje uitbundig gesproeid´, dacht ik, toen ik het natte gras voor voor de deur zag. Maar tegen de avond begon op die plek zowaar een meertje te ontstaan. `Ja, daar moet de waterleiding zo'n beetje lopen. Daar gaat mijn avond'

: As Rolhas zijn…twee Nederlanders die in Portugal zich een nieuwe taal, nieuwe vaardigheden en een nieuw leven eigen maken.

: Regelmatig posten we hier een blog met onze belevenissen als bewoners van Quinta dos Pernobes. Hoe is het om in Portugal te wonen? Hoe gaat het met de taal? En de renovatie van de oude wijnboerderij? De antwoorden vind je hier!

: Vanaf 7 november 2018, morgen dus, ga ik schrijven over al mijn voorbereidingen voor mijn verhuizing naar Portugal. Ik denk dat ik eind januari 2019 met mijn koffers en met vooral het Nespresso apparaat (ha ha) richting Mértola ga rijden. Ik ga ondertussen schrijven over mijn cursus Portugees bij Liesbeth, over de vragen die ik heb over de meest uiteenlopende zaken, over de activiteiten die nodig zijn voor de verhuizing en mijn vertrek en over de aankoop van de grond etc. etc.

: Op Portugal Portal vind je artikelen van Nederlanders die wonen en werken in dit mediterrane land. Verschillende columnisten beschrijven Portugal vanuit persoonlijk perspectief. Met veel foto’s!

: Het leren heeft nooit stil gestaan en dat zal het ook nooit doen. Ontwikkeling staat voor mij gelijk aan leven. En mijn leven heeft daarom ook nooit stil gestaan. Ik ben nu vele (40) verhuizingen verder en woon sinds 2016 in de binnenlanden van Portugal. Ik heb opnieuw een yogastudio, dit maal in het dorp vlakbij mijn boerderij.

: Opa van Ilian, Boyd, Senn* en Fenn. Wordaholic, golfgek en Portugal-junkie. Een klik met dit prachtige land. De andere oma en opa van onze kleinzoons wonen in de Alentejo. Genoeg inspiratie om stukjes over te schrijven.


: Wij, Astrid en Serge, zijn op weg naar Oost-Algarve, Portugal. We nemen je mee in onze plannen en belevenissen. Met als eindbestemming een nieuw avontuur in Fuseta! Ons kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida.


: HOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees met een passie voor gezond, lekker eten en Portugal. Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Portugees voor heimwee) en Delicious.
Ik deel van alles over Food, en gezonde lifestyle met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe. Ook voor meer informatie over Portugal zelf ben je hier op het goede adres.


: Ik krijg veel berichten van mensen die overwegen om in Lissabon te komen wonen. Vaak worden mij dezelfde vragen gesteld en dezen zal ik hieronder beantwoorden. Daarbij moet je weten dat mijn antwoorden slechts gebaseerd zijn op één enkele ervaring, namelijk de mijne.


: Persoonlijke verhalen met Portugese vakantietips. Bijvoorbeeld over een enerverend dagje in Lissabon met een zakkenroller : Julga o ladrão que todos o são!
vakantiewoning in Madeira
Huizen en appartementen te koop aan de Algarve, in Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Portimão, Monchique en Loulé. Van particulieren en makelaars. 

Team EAVillas Welkom bij Exclusive Algarve Villas, het Nederlandse makelaars kantoor in de Algarve voor de aan en verkoop van luxe vastgoed. Een gevestigde naam voor goede kwaliteit en persoonlijke service. Exclusive Algarve Villas is reeds meer dan 10 jaar actief in de verkoop van luxe vakantie woningen in West en Centraal Algarve. 
More articles