Overzicht van interessante Spanje blogs

Jos Deuling,  zaterdag 15 januari 2022

Een Spaanse 
lunch 

Bloggen is niet meer zo populair als een aantal jaren geleden. Toch kun je op Internet nog wel een aantal interessante Spanje blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt en heb de blogs onderverdeeld in de rubrieken Andalusië, Barcelona, Costa Blanca, Eten, Extremadura, Huis kopen in Spanje, Madrid, Spanje, Vakantie en 'Goede blogs die niet meer of incidenteel bijgehouden worden'.

Laatst bijgewerkt op 15 januari 2023.
: Blog over Spanje, Andalusie, Malaga.

: Berichten over toen en nu.
: Ontdek het beste van Barcelona.
: Barcelona tips door een echte Barcelonesa.

: Edwin en Cokky wonen en fietsen in Xalo, Spanje.

: Een kookblog met Spanje in de hoofdrol.

: Mijn naam is Pieter Jan van der Linden (voor iedereen hier PJ, fonetisch uitgesproken Pé Gotta) en ik schrijf veel verhaaltjes. De meesten over totaal onbelangrijke cultuurverschilletjes. Gewoon omdat het me vrolijk maakt! Ik hou niet zomaar van lekker eten en niet zomaar van een goed glas wijn. Maar van nog véél meer. Graag brabbel ik over mijn leven hier.

: Voorbereiding op de aankoop van een Spaanse woning en nadere uitleg door Nederlandse makelaar in Spanje.

: In april 2016 ben ik dit blog begonnen om te laten zien hoe ik Spanje beleef vanuit Madrid, het hart van Spanje.

: Schrijven en Spanje, schrijven over Spanje, schrijven in Spanje, daar gaat het over in mijn weblog.
: Camper Smuikje wordt bestuurd door Walter Devenijns en Janine Stougie. Beiden zijn journalist.

: Op Spanje voor Jou plaats ik volop tips voor een leuke vakantie in het echte Spanje. Maar wil je ook lezen wat ik zelf beleef in Spanje? Dan is dit de plek daarvoor.
: Reizen naar zonnige en warme bestemmingen in Zuid-Europa en ver weg. Mooie steden, streken en stranden. Couleur locale, natuur en food. Met en zonder kinderen.

: bijna 700 verhalen die Edwin Winkels de afgelopen jaren schreef over Barcelona. Er verschijnen helaas geen nieuwe artikelen van Edwin.
: Op vrijdag 14 maart 2014 schreef de auteur van deze blog: Na meer dan 400 artikelen met alle mogelijke informatie over het prachtige Barcelona heb ik de beslissing genomen om mijn blog even aan de kant te zetten. Na bijna vier jaar posts schrijven en tips en foto’s publiceren op Facebook, Twitter, Pinterest en Google+ vind ik het even tijd voor een break.
: Wat bezielt een jong gezin met twee kinderen om in deze roerige economische tijden naar Spanje te vertrekken? Na jarenlang filosoferen, fantaseren, afwegen en rekenen hebben we de knoop doorgehakt. Onder het motto “viva la vida” gaan wij naar Spanje!
: Op weg naar een Bed and Breakfast in Andalusië.
: Info over Hondón de las Nieves en de omliggende dorpen en steden.
witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

No diving Als gevolg van de economische crisis gaat de Spaanse overheid strenger optreden tegen Spanjaarden en buitenlanders die de belasting ontduiken. In Spanje wordt op grote schaal gefraudeerd, meer dan 23 % van het BNP wordt niet opgegeven. Mensen die de belasting ontduiken lopen kans op boetes tot 100.000 euro. 
More articles