Overzicht van interessante Duitsland blogs

Jos Deuling,  donderdag 9 december 2021

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 9 december 2021.

Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Duitsland blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt en de blogs onderverdeeld in de rubrieken Algemeen, Cultuur, Duitsers in Nederland, Nederlanders in Duitsland, Taal en Vakantie. Sommige worden niet meer bijgehouden maar op die blogs vind je vaak nog wel interessante artikelen.

: AHA24x7.com is een onafhankelijk platform waar professionals die actief zijn op het gebied van Nederlands-Duitse samenwerking elkaar ontmoeten om informatie, nieuws, leuke weetjes, blogs en vlogs te delen.

: Duitslandnieuws levert vanuit Duitsland diverse nieuwsdiensten gericht op Nederlandstaligen met interesse voor Duitsland. We schrijven artikelen, maken radio en tv en verzorgen of ondersteunen evenementen.

: Das deutsch-niederländische Blog über Sprache, Kultur und Nachbarschaf

: Kan een "grensganger" gewoon het beste van de twee landen eruit pikken, of is hij toch eigenlijk “vlees noch vis”?

: Café Deutschland ist ein deutsch-niederländisches Blog für persönliche Kulturwahrnehmungen und –tipps aus den deutschsprachigen Ländern

: Mijn naam is Allard van Gent (1966) en ik ben werkzaam als freelance journalist, copywriter en vertaler Duits – Nederlands. Sinds april 2011 woon ik in Berlijn.

: Ervaringen van een Duitse in Nederland

: Neuigkeiten, Kuriositäten und Banalitäten rund um das Thema Holland Tipps und Ideen für eure Reise in die Niederlande

: Blog over het ecologische opknapproces van een bouwval tot droomhuis in Wittgenstein en de ervaringen als Nederlander in het buitenland

: Gedetailleerde en nauwkeurige blog met veel informatie voor mensen die een huis in Duitsland willen kopen.

: Al jaren dromen wij van financiële onafhankelijkheid en zelfvoorziening, van wonen in een huis op het platteland en genieten van het leven in vrijheid. Omdat wij het niet bij dromen willen laten hebben wij in de zomer van 2013 een vrijstaand huis gekocht, net over de grens in het noorden van Duitsland. Wij willen de hypotheek zo snel mogelijk aflossen en daarnaast ons huis zelf duurzaam verbeteren.

: Uw Emigrant is een Nederlander die alweer ruim twintig jaar in Hessen (Midden-Duitsland) woont. Hier leef ik af en toe mijn impuls tot dagboek schrijven uit. Beschouwinkjes over mijn nieuwe en oude vaderland, maar ook over mens en wereld in het algemeen, en soms over mijzelven.

: Hartelijk welkom op buurtaal, een Duitstalig blog waarin het gaat om de grote en kleine verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse taal, maatschappij en cultuur.

: Mijn naam is Janneke en ik ben een Nederlandse dertiger uit België. Ik woon sinds eind 2006 in Berlijn. Steeds weer ontdek ik eigenaardige en alleraardigste Duitse woorden en uitdrukkingen. En ik verbaas me voortdurend over de culturele, sociale en maatschappelijke verschijnselen die erachter zitten.

: Dossier Duitse taal

: Diskussionsforum Niederländisch für Deutsche – Deutsch für Niederländer

: Dieses Blog enthält Beobachtungen und Anmerkungen zur niederländischen Sprache und zum niederländischsprachigen Kulturraum

: Op BerlijnBlog.nl ben je aan het juiste adres voor je dagelijkse dosis Berlijn. Of je nou op zoek bent naar praktische informatie of bijzondere aanbevelingen van een local, ik probeer jullie van de beste tips te voorzien.

: Op Standort Hamburg verzamel ik mijn leukste tips voor je trip naar Hamburg. Alles wat je nodig hebt om de mooiste stad van de wereld te leren kennen, vind je hier op de blog, of je nu een korte stedentrip plant of een verhuizing. Daarnaast wil ik best toegeven dat er in de rest van Duitsland veel meer steden zijn die jouw bezoek meer dan waard zijn, dus krijgen ook andere Duitse steden hier een plekje in de spotlight. Naast Hamburg, na klar.

: Op mijn blog Wattedoeninberlijn.nl kun je alles vinden over… nouja, wat er in Berlijn te doen is! Ik schrijf over alles wat met Berlijn te maken heeft. Van leuke markten tot mooie monumenten, van toffe geschiedenisverhalen tot mooie musea: je kunt het hier allemaal lezen! Soms is het een lange blog met veel achtergrondinformatie, soms gewoon een korte en leuke tip. Maar altijd voorzien van een heleboel foto’s!

: Mein Name ist Dr. Johannes Hofmeister, ich bin Geograph und beschäftige mich seit Langem begeistert mit den Niederlanden. Ziemlich häufig habe ich dieses Land bereist und bin inzwischen in jeder Provinz gewesen. Mit diesem Blog möchte ich ausgewählte Orte und Regionen vorstellen und somit Einblicke in die Vielfalt und die Besonderheiten der Landschaften, Städte und Siedlungen in den Niederlanden gewähren.

: Ik woon sinds januari 2008 in Duitsland. Na één jaar in de buurt van Düsseldorf te hebben gewoond, woon ik nu in Bremen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als product manager bij een energie bedrijf. Wat ik in deze blog schrijf, is mijn ervaring, mijn beleving. Kan je de cultuur in Maastricht vergelijken met die in Amsterdam? Nee. Ik woon in Noord Duitsland, niet in München en niet in Berlijn. Wellicht generaliseer ik, ongeoorloofd, maar de waarheid voor mij.
Vakwerkhuis in de Elzas
Huizen en appartementen te koop in Nedersaksen, Eemsland, Bentheim, Leer, Aken Kleef, Berlijn, Beieren, Noordrijn-Westfalen. Van particulieren en makelaars. 

Gasthaus Stunzel Al enige jaren was ik op zoek naar een tweede huis op een droomplek. Zo’n plek waar je gelijk een vakantie gevoel krijgt, het leven trager gaat en waar je dichter bij de natuur staat. Dit zoeken bleef meestal beperkt tot makelaars web-sites en Google maps. Lekker alle objecten langs, foto’s kijken en opzoeken op de kaart, ik kan er uren mee zoet zijn. Favoriete landen: Frankrijk, België, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Noord Italië. 
More articles