Linkpagina huizenprijzen Frankrijk : informatie over de ontwikkelling van de Franse huizenmarkt

Jos Deuling,  dinsdag 21 januari 2020

 

Laatst bijgewerkt op 21 januari 2020.

Op het internet is veel informatie te vinden over de huizenprijzen in Frankrijk. Ik heb op de pagina hieronder de belangrijkste websites op een rijtje gezet. Het zijn vooral Engelstalige paginas. Het Franse Centraal Bureau voor de Statistiek en de Franse vakorganisatie van notarissen publiceren handige overzichten. Ik controleer de links regelmatig om de meest actuele data op deze pagina te tonen. Mocht je zelf nog een interessante website kennen, mail mij dan even op . Alvast bedankt voor de moeite!

is de officiele website van de Franse vakorganisatie van notarissen. Op deze website vind je de meest gedetailleerde informatie over de Franse huizenmarkt. Elk kwartaal publiceren ze een mooi rapport met interessante infographics. Deze website is een echte aanrader.

: Het Franse Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert regelmatig rapporten over de status van de Franse huizenmarkt. Ik heb op de site gezocht naar de tekst “house prices” met als resultaat een overzicht van de meest relevante artikelen. Op deze website is overigens ook veel andere informatie te vinden, bijvoorbeeld over het aantal nieuwbouw huizen.

: Uitgebreide Engelstalige overzichtspagina met diverse grafieken en databestanden met informatie over de Franse huizenmarkt.

: Een aardige website met heldere info over de huizenmarkt in Frankrijk. Ze lopen soms een beetje achter maar als je snel een overzicht wilt krijgen dan is dit een aardige website.

: Op Numbeo.com kun je gedetailleerd inzoomen op de huizenprijzen per regio en stad. Numbeo is een aardig initiatief om via crowdsourcing info te verzamelen over de kosten van levensonderhoud per land, per regio en per stad. Numbeo wordt op wikipedia omschreven als “a collaborative online database which enables users to share and compare information about the cost of living between countries and cities”. Je kunt op deze site dus veel meer info vinden over de kosten van levensonderhoud in Frankrijk

: Uitgebreide pdf (148) pagina’s met een vergelijking van de woningmarkten in Duitsland, Frankrijk, Nederland. Uitgegeven door BDF, het vroegere Bouwfonds. Deze .pdf is gericht op mensen die zich professioneel bezighouden met de huizenmarkt. Het onderzoek is eind 2016 gepubliceerd. Een beetje gedateerd maar toch biedt het de geinteresseerde leek een aardige inkijk in de woningmarkt.
Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

oud raam frankrijk Veel Nederlanders zijn de afgelopen jaren naar Frankrijk geemigreerd. Een aantal emigrés heeft hun ervaringen op papier gezet. De bekendste emigrant is de Franse wijnboer Ilja Gort van Leven als Gort in Frankrijk. Er zijn gelukkig veel interessante en vooral ook humoristische boeken te koop. In deze post heb ik een selectie gemaakt uit het grote aantal boeken die verschenen zijn over emigreren, wonen en werken in Frankrijk. Pagina voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2020. 
More articles