Overzicht van interessante links over emigreren naar en wonen en werken in Portugal

Jos Deuling,  dinsdag 12 juli 2022

 

Meer dan 50 zorgvuldig geselecteerde links over emigreren naar en wonen en werken in Portugal. Verdeeld over meer dan 15 categorien : Verhuizen, Werken, Starten van een bedrijf, Een huis zoeken, Kosten levensonderhoud, Openbare nutsvoorzieningen, Gezondheidszorg, Huisdieren, Etiquette en gebruiken, Portugees leren, Geld- en bankzaken, Belastingen, Openbaar Vervoer, Rijbewijs, Importeren Auto, Vakantie in Portugal, Klimaat, Eten, Blogs en Ik Vertrek.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12 juli 2022.Overzicht van alle zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat emigreren naar het buitenland : pensioen, zorgverzekering, rechstgeldig maken diploma’s, uitkering etc.


Praktische tips van Mieke en Herman van Katwijk die zelf emigreerden naar Portugal. Informatie over het fiscaal nummer (número contribuente) en de inschrijving als resident.


Een terugblik van Stephanie op haar besluit om naar Portugal te emigreren. Zij is lyrisch over het simpele leven en het klimaat.


Handige checklist van Radar, het consumentenprogramma van de Tros en Avro. Waar moet je allemaal aan denken als je wilt emigreren naar het buitenland?


Handboek voor de moderne emigrant. Dit boek heeft uitstekende recensies op Bol.com : Heel fijn boek. Leest makkelijk weg. Duidelijke uitleg, handige lijstjes, wat korte ervaring verhaaltjesDe belastingtechnische consequenties van een eigen bedrijf in Portugal. De auteur heeft op haar website ook een handige pagina opgenomen met


De Portugese overheid probeert sinds 2008 jonge ondernemers uit het buitenland over te halen een (tech-)startup in Portugal te beginnen. In dit artikel vind je informatie over de cultuurverschillen tussen Portugal en Nederland, marketing tips, do’s and dont’s.


Tips hoe om te gaan met de inschrijving van je bedrijf bij de KvK als je gaat werken in het buitenland. Met vier praktijkvoorbeelden.


Wilt u ondernemen in Portugal? Ga goed voorbereid aan de slag. Verdiep u in de markt: hoe werkt export naar Portugal en hoe vindt u een betrouwbare zakenpartner?Waarom de makelaarscourtage in Portugal zoveel hoger is dan in Nederland


Divine Home is een van de weinige Nederlandstalige makelaars voor Portugal.


Al meer dan 10 jaar actief in de verkoop van luxe vakantie woningen in West en Centraal Algarve.Portugal is een stuk goedkoper dan Nederland of Belgie. Er zijn wel verschillen in regio’s. In de toeristische regio’s en de steden is het allemaal wat duurder. In deze post vind je een overzicht van de belangrijkste kostenposten.


Numbeo.com is een perfecte site om snel inzicht te krijgen in de prijsverschilen tussen Portugal en Nederland. Een kopje cappucino is in Nederland bijvoorbeeld tweemaal zo duur als in Portugal. Daarentegen is het gemiddelde salaris in Nederland ook bijna tweemaal zo hoog.Website waar vakantiegangers en bewoners hun mening geven over de kwaliteit van het kraanwater in Portugal.


Uitgebreid verhaal van een Nederlander over zijn strijd met het Portugese elektriciteitsbedrijf EDS. Ook reacties van andere Nederlanders over hun problemen met het EDS.Uitstekende pagina van het CAK (Centraal Administratiekantoor) over de gevolgen voor je zorgverzekering als je in het buitenland woont of naar het buitenland emigreert.


Kort overzicht over hoe de gezondheidszorg in Portugal geregeld is.


Gratis verzekeringspas die recht geeft op medische zorg in het buitenland.


Handige overzichtspagina van de ANWB met onderwerpen als wat te doen bij noodgevallen, de Europese gezondsheidskaart, geneesmiddelen, gezondheidsadviezen en inentingen.Portugal is een hondvriendelijk land. Er zijn redelijk veel vakantiehuizen en appartementen te huur waar een hond welkom is.


Zeer uitgebreid artikel. Aandacht voor honden en restaurants, op het strand, het loslopen van honde, openbaar vervoer, gezondheid, jacht en klimaat.


De auteur schrijft over zwerfhonden in Portugal en hoe zij ertoe kwam om een hondje te adopteren. Interessant human interest verhaal.


Misstanden op het Portugese platteland. Vandaar de term 'hondenleven’ in de title van dit artikel.


en
Etiquette verhalen uit het dagelijks leven. Interressant om te lezen.


Tips voor het zakendoen in Portugal. Afkomstig van RVO.nl, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Beetje formeel maar wellicht handig als je zelf ondernemer bent in Portugal.


Engelstalig boekje te koop bij Bol.com. Ik heb geen Nederlandstalig boek over dit onderwerp kunnen vinden.Een aantal praktische tips om een vreemde taal te leren.


In een aantal steden in Nederland kun je bij de Volksuniversiteit een cursus Portugees volgen. Goed voor de spreekvaardigheid en je hebt een stok achter de deur om je huiswerk te maken.


Volg een intensieve zomercursus aan een Portugese universiteit. De auteur vestigt ook nog even de aandacht op het verschil tussen Braziliaans Portugees en het Portugees dat in Portugal gesproken wordt.


Een cursus portugees in 10 delen van de NTR. Met Paula Patricio.Handige pagina op ANWB.nl. Onderwerpen die aan de orde komen: pinpas, contant geld, fooien en nog een aantal andere tips.


Volgens de auteur is het openen van een bankrekening in Portugal niet zo moeilijk als je het goed voorbereid. Hij vertelt in dit artikel hoe je dit moet doen.


Het aanvragen van een bankrekening verloopt niet altijd soepeltjes. Lees het verhaal van Peter Hoogeweg.Informatie over de zogenaam NHR (Residentes Nao Habituais) status. Deze status kan voordeling zijn voor gepensioneerden die naar Portugal emigreren.


In welk land moet u inkomstenbelasting betalen?


Een handige tip van Ligterink en de Wit om op eenvoudige wijze Portugese belasting gewoon vanuit Nederland te betalen.


Uitgebreid artikel van Jongbloed Fiscaal Juristen over de belasting technische aspecten van het wonen in Portugal.

Belastingen blijft een lastig onderwerp. Zowel in Nederland als in Portugal. Voor gedetailleerde vragen kun je het beste contact opnemen met een Nederlandstalige belastingadviseur. Bijvoorbeeld met , of .


Als je in Portugal woont dan kun je je Nederlands rijbewijs niet verlengen. Op deze pagina vind je informatie over het aanvragen van een Portugees rijbewijs. En wat je moet doen als bij verlies of diefstal van je Nederlands rijbewijs.


Uitvoerige informatie over de invoer en registratie van een auto in Portugal. Inclusief een overzicht van de benodigde documenten. Het artikel is uit 2014. Wellicht is alle informatie nog up to date.Erg leuke blog over Portugal. Voor als je inspiratie zoekt voor een vakantie in Portugal.


Nederlandstalige stadsgidsen die zelf in Lissabon wonen laten je de mooiste plekjes van Lissabon zien Te voet of per boot.


De afgelopen jaren is Portugal vaak in het nieuws geweest met bosbranden. Hieronder vind je een aantal links met achtergrondinformatie.


Volgens een Amerikaans onderzoek hebben Spanje en Portugal momenteel te maken met het droogste klimaat in minstens 1.200 jaar. En dat brengt ernstige gevolgen met zich mee, zowel voor de voedselproductie als het toerisme.


Een Belgisch echtpaar zag hun Bed & Breakfast in vlammen opgaan. De Belgische tv-zender VRT ging 1 jaar na de bosbrand op bezoek.
Wat betaal je voor je boodschappen in de supermarkt? Hoeveel geld ben je kwijt als je op een terras een drankje bestelt? En wat kost het om in Portugal uit eten te gaan in een restaurant?


Mocht je heimwee krijgen naar Nederlandse producten dan kun je die hier bestellen.

Alle blogs op deze pagina worden goed bijgehouden. De blogs bieden veel informatie over het dagelijks leven in Portugal
Beste bezoeker,

Allereerst hartelijk dank voor het gebruikmaken van onze website om huizen te bekijken en aan te bieden. Zoals u misschien weet, is onze dienst al meer dan 20 jaar geheel gratis voor zowel particulieren als makelaars. Om deze service te kunnen blijven aanbieden, werken wij samen met Bol.com als affiliate partner.

Als u binnenkort van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen, zouden wij het op prijs stellen als u dit via onze website zou willen doen. U kunt hiervoor eenvoudigweg op de Bol.com banner klikken die u onderaan dit bericht vindt. Dit kost u niets extra's, maar het helpt ons om onze website draaiende te houden en te blijven verbeteren.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, maar elke klik helpt ons om u en andere bezoekers deze gratis service te blijven bieden. Hartelijk dank voor uw steun en we hopen dat u met plezier gebruik blijft maken van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


vakantiewoning in Madeira
Huizen en appartementen te koop aan de Algarve, in Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Portimão, Monchique en Loulé. Van particulieren en makelaars. 

Strand in de Algarve Divine Home is dé makelaar voor de aankoop of verkoop van uw (tweede) huis in de Algarve in Portugal. Wij bieden diverse typen koopwoningen zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Of u nu op zoek bent naar een appartement, villa, ruïne, bouwkavel, B&B, hotel of restaurant, wij helpen u graag bij het realiseren van deze aankoop. 
More articles