54 Woningen te Koop in Lotharingen

(€) 695000,  LE SAULCY,  Lotharingen
(€) 185000,  Xonrupt-Longemer,  Lotharingen
(€) 45000,  BULGNEVILLE,  Lotharingen
Marianne Frans embleem
De leeftijd en gezondheid van Robbert-Jan doen hem besluiten zijn riante villa nabij Toulouse te verkopen. Bij het doornemen van de Franse koopakte, stuiten we echter op een bijzondere eigenaar. Niet Robbert-Jan, maar een BV is de verkopende partij. Even staan we voor een raadsel.
Deur met 2 sloten
Wat gebeurt er in de praktijk als er in uw toekomstige Franse woning een technisch probleem naar voren komt in de periode tussen het tekenen van de Compromis de Vente en de overdracht? Welke positie heeft u als koper? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de eigenaar de beloofde werkzaamheden niet uitgevoerd heeft?
Oude franse deurknop
U hebt het waarschijnlijk al meegemaakt. U bezichtigt een woning in Frankrijk en de Franse makelaar of de verkoper deelt u mede dat als u interesse heeft u snel moet zijn want er is nog iemand die geïnteresseerd is. Is die tweede koper er echt?
Huis met uitzicht op tuin in Frankrijk
In de afgelopen jaren heeft het zogeheten levenstestament in Nederland een enorme vlucht genomen. Alleen maar positieve geluiden? Was het maar waar. Zoals zo vaak lopen de theorie en de praktijk nogal uiteen. Daar kwam een van mijn cliënten onlangs achter toen hij middels het levenstestament van zijn moeder een woning in Frankrijk wilde verkopen.
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwste Frankrijk boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Frankrijk, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Franse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.

LinksDe titel 'Wonen en kopen in Frankrijk' dekt de lading van dit boek niet. Het werk is een complete vraagbaak (en leidraad) voor het leven in Frankrijk, gericht op Nederlanders. Het boek bevat een schat aan informatie op vele gebieden, bijvoorbeeld fiscaal, verzekeringen, bouwen, huizen kopen, juridische zaken enzovoort.