Zeer ruim en volledig gerestaureerde "casa padronale" met panoramisch vergezicht op zeer rustige locatie.  € 695000

Omschrijving

Dit grote natuurstenen vrijstaande huis op een schitterende rustige locatie met prachtig panorama, heeft maar liefst 4 verdiepingsvloeren met een totaaloppervlak van ca. 700 m² en een terrein van ca. 5000 m². Totaal zijn er 7 slaapkamers en 3 badkamers.

De basis van het pand, op een rots gebouwd, dateert uit het jaar 1468 en diende eeuwen geleden als kerk met ondergrondse grotten, stallen en bijruimtes met prachtige gewelven, die behouden zijn gebleven. Vervolgens is de bouw door de eeuwen heen uitgebreid met meerdere verdiepingen, en werd o.a. gebruikt door de Duca van Urbino om te overnachten tijdens het jachtseizoen, en als verblijfruimte voor zijn personeel.

Het huis is vanaf 1990 bij aankoop door de huidige eigenaars volledig gerestaureerd, met behoud van originele details. Verrassend is het inpandige halfoverdekte terras op de derde verdieping, de stijl en afwerking van het huis is smaakvol, modern gecombineerd met originele elementen, zoals de oude balken en cotto vloeren, buitenmuren van 80 cm, binnenmuren van 60 cm dikte, zeer ruime slaapkamers, met uit elk raam een spectaculair uitzicht over de Marchegiaanse heuvels tot aan de Apennijnen. De parkachtige tuin aan 3 kanten van het huis, bevindt zich op verschillende niveaus. Er zijn diverse terrassen, heerlijke schaduwplekken onder de bomen, en een bijgebouw dat gerestaureerd dient te worden: de vroegere bakkerij  (forno) waar men ooit het brood bakte voor de hele borgo in Fenigli, heeft een vloeroppervlak van 50 m² . Aansluiting voor gas, elektra en water is reeds aanwezig. Ideaal om een gastenverblijf te realiseren.

De ligging van het huis is zeer rustig te noemen, ofschoon het direct aan een gemeenteweggetje ligt, waar per dag slechts een enkele auto passeert. Het biedt veel privacy en prachtige vergezichten, terwijl het toch slechts op 5 minuten van het middeleeuwse stadje Pergola ligt, alwaar men alle voorzieningen vindt (supermarkten,  winkeltjes met streekproducten, restaurantjes waar men kan genieten van de Marchegiaanse keuken, banken, bars, apotheken, etc.).

Begane grond:

Ooit waren hier de kerk, stallen en kantines gesitueerd. Er zijn diverse grotten met prachtige boogplafonds en nissen (nicchie). De originele vloeren zijn perfect geconserveerd gebleven.Tegenwoordig dient deze verdieping als werkplaats voor de eigenaar, een kunstenaar. Tevens bevinden zich er een toilet en de technische ruimte. De 4 ingangen bereikt men via een weggetje in de tuin aan de zij- en achterkant van het huis, en binnendoor via 2 trappen, die in verbinding staan met het appartement op de eerste etage.

Eerste etage:

Compleet en bewoonbaar appartement met eigen ingang en terras/tuin. Indeling: woonkeuken met kookeiland en moderne apparatuur, 2 slaapkamers, 1 badkamer en een grote zaal die dienst zou kunnen doen als woonkamer, activiteiten- en cursusruimte, atelier, yoga-zaal, etc.

Tweede etage:

Volledig apartement van de huidige bewoner. Via de ingang op straatniveau komt men via de ruime hal, in een open space woonkamer/moderne keuken, met toegang tot het geweldige semi-overdekte inpandig terras. Er bevinden zich tevens 3 slaapkamers, 2 badkamers en 1 apart toilet op deze verdieping.

Derde etage:

Twee grote ruimtes onder het hoge dak, waarvan 1 slaapkamer toegang heeft tot het inpandige dakterras van ca. 40 m² met een adembenemend wijds uitzicht.

Verdere gegevens:

Het dak is bij de restauratie volledig geïsoleerd met 6 cm foamglass. Bovenop de nieuwe dakpannen zijn de originele dakpannen teruggelegd. Elektrische en verwarmingsinstallaties zijn conform de norm. Op de derde etage is wandverwarming, terwijl op de overige etages vloerverwarming is. Het huis is aangesloten op het waterleiding- en elektriteitsnet, ondergrondse GPL tank (1000 l), Wi-Fi aanwezig.

Afstand dichtsbijzijnde luchthaven (Falconara, Ancona) 60 km, zee (Adriatische kust) 35 km, dichtsbijzijnde dorp/stadje (Pergola) 4 km.

 
 
Omschrijving

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Woning
Prijs (€)
695000
Plaats
Pergola
Referentienummer
ItaliaCasa_5221
Views
213
Interieur
Woonoppervlak (m²)
> 250 m²
Slaapkamers
4 +
Badkamer(s)
3+
Voorzieningen
Verwarming
centrale verwarming
Financieel
Prijsklasse
€ 500.000 +
Bijkomende kosten
kosten koper

Kaart