Boerderij Mecklenburg Vorpommern  € 149000

Omschrijving

Dit aantrekkelijke object is gelegen in het bijzonder fraaie, natuurrijke Mecklenburg Vorpommern, ten zuiden van Schwerin dat bekend staat als culturele hoofdstad. Ook in het zuidelijker gelegen Ludwigslust valt er op velerlei gebied van alles te beleven en bruist het van de aktiviteiten. Vertier naast de deur, voor u, voor uw gasten. Voor uw boodschappen kunt u hier ook uitstekend terecht. Netto, Aldi en Penny bieden u boodschappen tegen een zeer gunstige prijs. Overigens moet u er hier helemaal niet van op staan te kijken als u bepaalde produkten, ook bij de Aldi, zo'n 10-20% goedkoper kunt krijgen dan in Nederland. Als u een beetje prijsbewust inkoopt, haalt u er met gemak de reiskosten van / naar Nederland mee terug. Kijk voor meer touristische info op de volgende websites: www.schwerin-tourist.de EN www.stadtludwigslust.de Vraagprijs: € 149.000 (deel-financiering / participatie is eveneens bespreekbaar) 
Zeer fraaie boerenhoeve in landhuisstijl, in te richten voor velerlei doeleinden. Zoals een Gaststätte, stalhouderij, goederenopslag, bedrijf in 2dehands goederen of veilingbedrijf om er maar enkele te noemen. Zakelijke begeleiding mogelijk. Op het perceel (ca. 2500 m2) staat een grote schuur van ca. 12 x 13 M (155m2) met stallen en overdekte parkeerruimte. Naar onze mening behoeft deze echter renovatie. Op het grondstuk werd een voorlopige bouwtoestemming voor een tweede woning aangevraagd en verleend. Dit biedt naar onze mening lucratievere mogelijkheden dan handhaving van de schuur die dan (deels) dient te verdwijnen. De tweede woning zou dan immers voor (vakantie)verhuur aan te wenden zijn. Op de begane grond zijn 11 vertrekken, 2x toilet, wasgelegenheid en hal. De benedenverdieping heeft een kunststof toegangsdeur met 2-laags isoglas maar moet verder nog gerenoveerd worden. Op de begane grond zijn ramen/deuren v.v. metalen smeedwerk, m.u.v. de toegangsdeur naar boven. Boven is grotendeels gerenoveerd. Hier zijn 9 vertrekken, toilet en badruimte met inloop, grote badruimte met toilet en wasgelegenheid, entree/hal met overloop. Zo werd de meterkast alsmede de elektrische bedrading vervangen, evenals een deel van de ramen door kunststoframen met 2-laags isoglas en is een satellietsysteem voorhanden. Tevens is er een ruime zolderverdieping aanwezig die over het gehele pand loopt. Deze kunt u naar wens inrichten. In het pand bevinden zich vele authentieke tegelkachels. U kunt deze evt. (deels) vervangen door bijv. allesbranders of CV. Houtkachels koopt u in MV al vanaf 200 Euro terwijl men in Nederland voor een 2ehands spek/tegelkachel van formaat al zo rond de 1500-2500 Euro vraagt. Zo kan de resterende renovatie dus al (deels) bekostigd worden. Totale (woon)oppervlakte: maar liefst ca. 450 m2 ! Naast het pand bevindt zich parkeerruimte voor ca. 8-10 auto's.  
Omschrijving

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Boerderij
Prijs (€)
149000
Plaats
Kreis Ludwigslust
Referentienummer
0827200701
Views
25983
Interieur
Woonoppervlak (m²)
> 250 m²
Verdiepingen
2
Kamers
bergruimte  -  zolder  -  kelder
Slaapkamers
4 +
Badkamer(s)
2
Toilet(ten)
3+
Voorzieningen
Verwarming
houtkachel
Nutsvoorzieningen
electra  -  water  -  satelliet ontvanger  -  rioolaansluiting
Exterieur
Tuin
tuin rondom  -  schuur
Voorzieningen buiten
berging  -  parkeerplaats  -  garage
Omgeving
Ligging
in een dorp  -  landelijk  -  rustiek
Omgeving
nabij winkels  -  nabij bossen
Landschap
heuvelachtig
Bouwkundig
Type woning
vrijstaand
Bouwperiode
1900 - 1949
Financieel
Prijsklasse
€ 100.000 - 200.000

Kaart

Stunzel perceel grond


Met deze cursus maak je je snel en grondig de grondbeginselen van het Duits eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.