Prachtige bouwgrond in Staniszow bij Jelenia Gora / Reuzengebergte / Polen  € 25000

Omschrijving

Een perceel in Staniszow, ten zuiden van Jelenia Gora (Reuzengebergte/Polen), dichtbij Karpacz, oppervlakte 1984 m2. Het perceel gelegd op een landoppervlakte van 3 ha waar 6 huizen alleen op mogen staan, de rest zijn weiden en bossen. Energie: stroom 220/380V, eigen putwater. Stille plek, afgelegen van de dorphoofdweg, gerust, door bossen en weiden omringd, met prettige insolatie. Leuk terrein om te wandelen en te rusten. Omringende terreinen met heuvels, rotsen, bospadden. Op het perceel een vijver gevuld met bronwater.  
Het dorp Staniszow (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stanisz%C3%B3w) maakt een deel uit van “Het Kultuurpark Jelenia Gora Keteldal”. In het dorp bevinden zich twee paleizen (Palac Staniszow www.palacstaniszow.pl en Palac na Wodzie www.palacnawodzie.pl), ruïnen van Het Kasteel Van De Vorst Henrik, het stuwmeer in Sosnowka. Ten zuiden uitzicht op Reuzengebergte (Karkonosze), ten noordoosten op Bober-Katzbach-Gebergte (Gory Kaczawskie) (http://de.wikipedia.org/wiki/Bober-Katzbach-Gebirge). Ligging: ca. 10 km van het centrum van Jelenia Gora (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jelenia_G%C3%B3ra) ook met de stadsbus bereikbaar, ca. 10 km van Karpacz (http://nl.wikipedia.org/wiki/Karpacz). Het perceel grenst alleen met een ander perceel en behoort tot een groep van zes parcelen welke ca. 300 m van de hoofdweg is gelegen en d.m.v. een grondweg met het dorp verbonden. In het dorp: kruidenierswinkel, restaurant, katolieke kerk, bar. In de beurt verloopt het gele bergweg van Jelenia Gora naar Sosnowka. 10 min. wandelen naar de ruinen van het Henrik-Kasteel. 20 km van de Nederlandse berghut „Nemo Vrije Wandelaars” in Kopaniec (http://nemo.pz.nl/) in IJzergebergte (http://nl.wikipedia.org/wiki/IJzergebergte).  
Omschrijving

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Bouwgrond
Prijs (€)
25000
Plaats
Staniszow
Referentienummer
1
Views
4681
Omgeving
Ligging
in de buurt van een stad  -  in de buurt van een dorp  -  landelijk  -  afgelegen  -  rustiek  -  vrij uitzicht
Omgeving
nabij bossen
Landschap
vlak
Sportmogelijkheden
bergwandelen  -  mountainbiken  -  skieën
Vervoersmogelijkheden
vliegveld > 50 km
Bouwkundig
Bouwperiode
nog niet opgeleverd
Financieel
Prijsklasse
tot € 50.000
Bijkomende kosten
kosten koper
Perceel
in eigendom
Stadslandschap van Gdansk


Aan de totstandkoming van het woordenboek is door redactieteams in zowel Nederland als Polen vele jaren gewerkt. Het resultaat is bijzonder: een volwaardig, uitvoerig (ruim 1100 blz.) en hedendaags woordenboek, dat vooral voor vertalers een onschatbaar hulpmiddel zal zijn.