Zoek Nederlandstalige makelaars in Frankrijk via Google maps

Jos Deuling,  woensdag 15 april 2015

Adres :
Radius:

Ik heb de lijst met makelaars voor het laatst bijgewerkt op 15 april 2015. Nederlandstalige makelaars met een kantoor in Frankrijk die (gratis) opgenomen willen worden op deze kaart kunnen mij een sturen.

Carte Professionelle

Vraag een makelaar altijd naar zijn Carte Professionelle. Het beroep van makelaar is in Frankrijk bij wet geregeld. Franse makelaars moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze moeten bijvoorbeeld met succes een vakopleiding hebben afgerond en ze moeten ook een aansprakelijkheidverzekering hebben afgesloten. Makelaars die aan alle voorwaarden voldoen krijgen van de préfecture (Franse overheid) een zogenaamde Carte Professionelle. De Carte Professionelle is het officiële bewijs dat zij mogen optreden als makelaar.

Makelaars die Nederlands spreken kun je onderverdelen in de volgende categoriën :

1. Makelaars die zich in Nederland gevestigd hebben.

Makelaars die hun kantoor in Nederland hebben zijn meestal intermediair tussen jou en de lokale Franse makelaars. Zij ontvangen een deel van de commissie van de Franse makelaar. Maar als dit percentage heel laag is dan kunnen zij zelf ook nog bemiddelingskosten in rekening brengen. Maak hierover vooraf duidelijke afspraken.

2. Lokale makelaars gespecialiseerd in buitenlandse klanten.

In populaire regio’s als de zijn tegenwoordig makelaars actief die gespecialiseerd zijn in de verkoop aan buitenlanders. Deze makelaars richten zich met name op Engelstalige buitenlanders. Maar er zijn ook Nederlandstalige makelaars die een kantoor in Frankrijk hebben.

3. Kleine, lokale makelaarskantoren.

In regio’s die populair zijn bij buitenlanders vind je op lokale Franse makelaarskantoren vaak wel iemand die Engels spreekt. Bij deze makelaarskantoren werken soms ook Nederlands sprekende stafmedewerkers.

4. Nederlandstalige tussenpersonen.

In Frankrijk zijn Nederlandstalige tussenpersonen actief die je kunnen helpen in de contacten met lokale Franse makelaars. Deze tussenpersonen hebben vaak ook een eigen website met het aanbod van verschillende makelaars.

Er zijn in Frankrijk 4 verschillende makelaarsorganisaties :

  • (Fédération Nationale des Agents Immobiliers)
  • (Union Nationale de l'Immobilier)
  • (Syndicat National des Professionnels Immobiliers)
  • (Confédération Nationale des Administrateurs de Biens)

Kopen zonder makelaar.

Als je goed Frans spreekt kun je natuurlijk ook een huis kopen zonder makelaar. De helft van de huizen in Frankrijk wisselt van eigenaar zonder tussenkomst van een makelaar. Ze worden onderling verkocht, via een veiling of via een notaris. Wil je meer weten over het kopen van een huis zonder makelaar ga dan naar
Voordeur traditioneel Frans huis
Huisaanbod Frankrijk. Van particulieren en makelaars. Appartementen, boerderijen, gites, B&B te koop in de Dordogne, Ardennes, Ariege, Aveyron, Tarn. 

Red wine Hoe zou Frankrijk eruit zien als ze de baquette niet uitgevonden hadden ? Niets om in de koffie te soppen en geen dorpsontmoetingen in de vroege ochtend. Niets om als vork te gebruiken bij het eten - hoewel deze boerengewoonte steeds minder te zien is… 
More articles

Links