Offensief fiscus Spanje tegen niet opgeven verhuur

Jeroen Oskam,  maandag 11 april 2016

Catamaran on beach 

De fiscus in Spanje verstevigt het offensief om illegale verhuur aan met name toeristen op te sporen.

De fiscus kruist data van verhuurwebsites zoals van Airbnb, homeAway en gespecialiseerde verhuurbedrijven met belastingaangiften van zowel bedrijven als particulieren.

In geval van bedrijven wordt bijvoorbeeld in kaart gebracht welke bedrijven er luxe woningen met hoge huurprijzen aanbieden, volgens de website een goede bezetting hebben, maar die desondanks op de aangiftevennootschapsbelasting een verlies presenteren.

Ook nieuw is dat de fiscus heeft aangegeven zich met name op de kustgebieden en eilanden te richten, de gebieden waar de meeste verhuur aan toeristen plaatsvind.

Ook degenen die een woning in een Spaanse vennootschap hebben ondergebracht – tot voor kort gebruikelijk – en deze woning als aandeelhouder gebruiken zonder hiervoor een marktconforme huur te betalen kunnen op belangstelling van de fiscus rekenen. De fiscus kruist de data van deze vennootschappen met bijvoorbeeld water- en electriciteitsrekeningen.

De fiscus kan de waarde van de niet betaalde huur bijvoorbeeld als dividend bestempelen en vervolgens stellen dat dit fictieve dividend niet is opgegeven in Spanje. Dit kan dan tot naheffingen en boetes leiden.

Voorkom problemen met de fiscus in Spanje en zorg voor een goede belastingadministratie. Met een juiste toepassing van aftrekposten kun je de feitelijke belastingdruk laag houden.

Wil je hier nadere informatie over? .

Je bent van harte welkom en je ontvangt binnen één werkdag reactie.

 


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Calella de Palafrugell Costa Brava Het is verstandig om alle documenten die nodig zijn voor de verkoop aan het begin van het verkoopproces te verzamelen. Maak van alle documenten een fotokopie en doe ze in een mapje. Dit komt professioneel over bij de makelaar en bij de kandidaat-kopers. In dit artikel vind je een overzicht en beschrijving van de verschillende documenten. 
More articles